Nyt houkutellaan ihmisiä leffaan – Uudelta sivustolta löytyy koko Suomen elokuvaohjelmisto

Kotimainen elokuva-ala on aloittanut yhteisen kampanjan yleisöjen houkuttelemiseksi takaisin elokuvateattereihin.

14.9.2020 10:40

Koronavirusepidemia ja siitä aiheutuneet rajoitustoimet ovat olleet suomalaisille elokuvateattereille ja sitä kautta kotimaiselle elokuva-alalle elokuvan yli satavuotisen historian raskain takaisku, kerrotaan Suomen elokuva-alan yhdistysten keskusjärjestö Filmikamarin tiedotteessa.

Koskaan aikaisemmin elokuvateattereita ei jouduttu sulkemaan yhtä totaalisesti ja yhtä pitkäksi aikaa. Elokuvateatteriyritysten liikevaihto katkesi kuin veitsellä leikattuna maaliskuun puolivälissä, samoin elokuvalevittäjien julkaisemat uudet elokuvat peruuntuivat tai siirtyivät.

”Elokuvateatterit saivat avata ovensa kesäkuun alusta alkaen, mutta poikkeusolosuhteiden ja turvarajoitusten myötä elokuvateattereiden liikevaihto on edelleen vain noin 20–50 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, elokuvaviikosta riippuen. Siksi ensimmäistä kertaa alan historiassa koko toimiala on yhdistänyt voimansa yhteisen tavoitteen takia: yleisöä on muistutettava, miten mahtava elämys elokuvan katsominen elokuvateatterissa on ja että elokuvateattereissa on turvallista käydä”, sanoo Filmikamarin toimitusjohtaja Tero Koistinen.

Elokuva-alan kampanja muistuttaa elokuvan lumosta ja tuo koko maan elokuvateattereiden ohjelmistot uudelle nettisivustolle.

Elokuvateatterit ja elokuvien levittäjät ovat nyt yhdistäneet voimansa, ja toteuttaneet koko toimialaa tukevan kampanjan, jonka tavoitteena on saada elokuvissakäynti taas nousuun.

Kampanja tulee näkymään niin televisiossa, ulkomainonnassa, verkkomedioissa kuin somessakin.

Osana kampanjaa yhdistykset ovat perustaneet nettisivuston nytleffaan.fi, joka ensimmäistä kertaa kokoaa kaikkien suomalaisten elokuvateattereiden elokuvaohjelmistot yhdelle sivustolle. Tarkoituksena on tälläkin tavalla helpottaa katsojien tietä elokuvateatteriin.

”Aikaisemmin katsojan on pitänyt valita ensin elokuvateatteriyritys, ja tutustua ohjelmistoon sen sivuilla. Uusi sivusto tarjoaa entistä kattavamman mahdollisuuden tutustua kaikkien elokuvateattereiden tarjontaan kerralla, kun tulee fiilis lähteä leffaan”, Filmikamarin hallituksen puheenjohtaja Katarina Nyman kertoo.

Elokuvateattereissa varmistetaan, että turvavälit säilyvät niin aulatiloissa kuin salissa. Teattereiden hygieniasta huolehditaan määrätietoisesti. Elokuvateatterit ovat kesäkuusta lähtien toimineet samalla korkealla valmiustasolla, siitäkin huolimatta, että viranomaisten vaatimukset ovat välillä löystyneet.

Elokuvissakäynti on Filmikamarin tiedotteen mukaan Suomen suosituin kulttuuriharrastus. Vuonna 2019 suomalaiset kävivät elokuvissa 8,4 miljoonaa kertaa.

Suomessa on tällä hetkellä 177 elokuvateatteria 130 paikkakunnalla. Suomalaiset elokuvateatterit ovat pääosin perhe- tai yhdistysomisteisia mikroyrityksiä tai pk-yrityksiä. Finnkinon markkinaosuus on suuri, mutta se toimii vain 11 paikkakunnalla. Elokuvateattereistakin sen osuus on vain 9 prosenttia. Suomessa julkaistaan vuosittain noin 200 valkokangaselokuvaa.

Lähde: Filmikamarin tiedote

Lisää luettavaa