Nyt Maxissa: Suorastaan legendaarista toimintaviihdettä – supertähdeksi nousseesta näyttelijästä tuli myöhemmin Hollywoodin silmätikku

IMDb-arvosana on 7,6.

31.5.2024 22:16

Suoratoistopalvelu Maxin valikoimassa on nyt loistoleffa 80-luvulta, sillä sinne lisättiin Tappava ase (1987). Palveluun lisättiin myös sen kolme jatko-osaa.

Tarinassa seurataan kahta poliisia Martin Riggsiä ja Roger Murtaughia, jotka ovat kyttäkaksikkoelokuville tyypillisesti kovin erilaisia, mutta he yrittävät parhaansa mukaan tulla toimeen. Riggs on kaksikosta ongelmaisempi, sillä hänestä on tullut itsetuhoinen vaimonsa kuoleman vuoksi.

Ohjaajana toimii Richard Donner. Näyttelijöinä nähdään Gibsonin lisäksi Danny Glover, Gary Busey, Mitchell Ryan, Traci Wolfe, Darlene Love ja Tom Atkins.

Gibson oli pitkään Hollywoodin kovimpia tähtinimiä. Jossain vaiheessa Gibsonin supertähteys himmeni ja roolit kuivuivat kasaan. Asiaan todennäköisesti vaikuttivat hänen henkilökohtaiset sekoilunsa.

– Luulen, että hän on joutunut showbisneksen mustalle listalle, ohjaaja-käsikirjoittaja Shane Black tuumi vuonna 2016.

– Ihmiset eivät varmaankaan halua työskennellä hänen kanssaan, hän jatkoi.

Gibson pidätettiin aikoinaan rattijuoppoudesta Kaliforniassa, ja kun poliisit avustivat tähteä ulos autosta, hän möläytti kuuluisat sanansa: ”*itun juutalaiset… juutalaiset ovat vastuussa kaikista sodista maailmassa.”

Hän on pyytänyt myöhemmin anteeksi kommenttejaan ja tavannut juutalaisten johtohenkilöiden kanssa. Gibsonin ura ei ehkä kuitenkaan ole palautunut entiselleen näyttelijän ominaisuudessa. Hän on kuitenkin ohjannut monia loistavia elokuvia.

Elokuva on myös Viaplayssa. Alla traileri.

Lue myös: Nyt on nostalgiaräjähdys! Brendan Fraser ja Rachel Weisz palaamassa Muumio-elokuvasarjaan – Episodi.fi


Lähde: Business Insider

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia