Nyt Netflixissä: Kuuden tarinan kokonaisuus toimii upeasti – Outoa tunnelmaa ja yllättäviä käänteitä

Netflixissä julkaistu The Ballad of Buster Scruggs on tyylikäs episodielokuva.

Kun Coen-veljesten viimeisimmästä projektista alkoi tulla tietoja, sen kerrottiin ensin olevan villiin länteen sijoittuva televisiosarja.

Ohjaajakaksikko on kuitenkin painottanut, että The Ballad of Buster Scruggs on alusta alkaen ollut yhtenäinen elokuva, joka sisältää kuusi erillistä tarinaa.

Tarinat ovatkin hyvin erilaisia ja erimittaisia televisiosarjan osiksi, ja kokonaisuus toimii paremmin yhdellä katsomisella.

Kiehtovien tarinoiden yhdistävänä tekijänä on paitsi villin lännen rajaseutu myös surrealistinen tunnelma ja yllättävät käänteet, joihin yleensä liittyy kuolema. Maisemat ja henkilöhahmot vaihtuvat.

Antologialle nimen antanut avaustarina on balladinomainen musiikkifarssi, ja lopussa nähdään goottilainen kummitusjuttu, eivätkä muutkaan osat ole tehty niistä tavallisimmista western-aihioista.

Kokonaisuus on upea, ja tarinat vain paranevat loppua kohti.  The Ballad of Buster Scruggs on hieno osoitus siitä, että Coen-veljekset ovat aikamme kekseliäitä elokuvantekijöitä.

Näyttelijäkaartissa on tuttuja nimiä, kuten James Franco, Liam Neeson ja Brendan Gleeson. Erikoismaininnan ansaitsee muusikko Tom Waitsin esittämä kullankaivaja.

Tähdet ★★★★

Aiheeseen liittyvät jutut