Nyt Netflixissä: Hyperaktiviinen ja häikäilemätön toimintahitti täynnä överiä väkivaltaa – Angelina Jolie nähdään seksikkäässä ja kovassa roolissa

Netflixin valikoimaan on lisätty vuonna 2008 ilmestynyt Wanted.

Timur Bekmambetovin ohjaama toimintaelokuva perustuu löyhästi Mark Millarin ja J.G. Jonesin sarjakuvaan.

Tarinan keskiössä on ressukkamainen Wesley (James McAvoy), jonka kurja ja rutiininomainen elämä muuttuu, kun hän tapaa mysteerisen Foxin (Angelina Jolie). Wesley kuulee hänen isänsä olleen eliittisalamurhaaja, joka kuului mystiseen salaseuraan. Fox rekrytoi Wesleyn mukaan isänsä porukkaan. Pian hissukasta tulee kivenkova toimintasankari.

Siuvosissa nähdään Morgan Freeman, Common, Thomas Kretschmann ja Terence Stamp.

Positiivisia arvioita saanut ja hyvin lippuluukuilla menestynyt Wanted on oikein hyvää viihdettä viikonlopulle. Kyseessä on vauhdikas ja naurettavan överiä väkivaltaa sisältävä toimintaelokuva, jota ei kannata ottaa liian tosissaan.

Näyttelijäsuoritukset ovat kautta linjan hyviä. James McAvoy istuu hyvin ressukan rooliinsa. Jolie säväyttää myös seksikkäänä ja kovapintaisena salamurhaajana.

Alkuperäisen sarjakuvan ystäville Wantedia ei kuitenkaan välttämättä voi suositella. Lähdemateriaalin tarinaa on nimittäin muokattu huomattavasti.

Episodin arviossa Wanted sai 4/5 tähteä. Sen sanottiin ”ruiskuttavan toimintagenreen piristävää häikäilemättömyyttä, hyperaktiivista energiaa ja ainutlaatuisen tyyliteltyä väkivaltaa ”.

Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät jutut