Nyt Netflixissä: Kaksiosainen dokumentti paljastaa TV-tähden kieroutuneet seksisalaisuudet – tapaus järkytti Britanniaa suuresti

Uutta true crime -sisältöä tarjolla.

Netflixiin lisättiin 6. huhtikuuta uusi true crime -dokumentti Jimmy Savile: A British Horror Story. Dokumentti keskittyy kuuluisan TV-persoonan ja hyväntekijän tapaukseen, joka sai koko kansakunnan järkyttymään syvästi 90-luvun loppupuolta eteenpäin.

Jimmy Savile juonsi BBC-ohjelmia sekä television että radion puolella Iso-Britanniassa vuosikymmenten ajan. Hän keräsi kymmenien miljoonien suuruisia summia erilaisiin hyväntekeväisyystarkoituksiin ja oli hyvää pataa esimerkiksi pääministeri Margaret Thatcherin sekä prinsessa Dianan kanssa. Hän oli koko kansakunnan tuntema ja ylistämä persoona.

Eksentrisestä juontajasta alkoi kuitenkin lopulta paljastua synkkiä kulissien takaisia seikkoja. Savile käytti seksuaalisesti hyväkseen alaikäisiä lapsia vuosikymmenten ajan matkatessaan ympäri maata ohjelmiensa ja hyväntekeväisyyksiensä parissa.

Dokumentti koostuu kahdesta reilun tunnin mittaisesta jaksosta ja sen on ohjannut Rowan Deacon. Se löytyy tällä hetkellä Suomen katsotuimpien Netflix-ohjelmien listalta sijalta kolme.

Alla Jimmy Savile: A British Horror Story -traileri.

YouTube video

 

Aiheeseen liittyvät jutut