Nyt Netflixissä: Kehutussa draamassa vilkaistaan entisaikojen tapoihin ja moraaliin – käsikirjoitus oli tuhoutua Apple Macin uumeniin

IMDb-arvosana on 7,6.

Netflixin valikoimasta löytyy nyt elokuva Järki ja tunteet (1995).

Jane Austenin klassikkoteokseen perustuvassa, 1800-luvun tapoja ja moraalia valottavassa tarinassa seurataan avioon kaipaavien sisarusten takaiskuja ja onnistumisia.

Vaikuttavasta näyttelijäkaartista löytyvät Emma Thompson, Alan Rickman, Kate Winslet, Hugh Grant, Hugh Laurie, James Fleet, Tom Wilkinson, Harriet Walter, Gemma Jones, Emilie François, Elizabeth Spriggs, Robert Hardy, Ian Brimble, Greg Wise, Imelda Staunton sekä Imogen Stubbs. Ohjauksesta vastaa Ang Lee.

Lampaalle oli käydä elokuvassa köpelösti. Niillä oli vielä villat tallella, sillä elokuvassa osa kohtauksista sijoittuu talveen. Ne kuitenkin kuvattiin toukokuun lopussa, eikä yksi lammas kestänyt kuumuutta vaan pökertyi. Tämän jälkeen kaikki lampaat kerittiin ja ne nähdään muissa kohtauksissa ilman villoja.

Thompson teki elokuvaan myös käsikirjoituksen – hän oli kuitenkin menettää sen Apple-tietokoneensa syövereihin. Hän vei koneensa Stephen Frylle, jolla on vankka kokemus Applen tietokoneista. Ahkeroituaan seitsemän tuntia hän sai lopulta käsikirjoituksen koneen uumenista takaisin. Fry saakin kiitokset elokuvan lopputeksteissä.