Nyt Netflixissä: Kohuelokuvaa syytetään lasten seksualisoinnista – Arvostelijat tuomitsevat näkemättä

Elokuvasta tuli nettitrollien lyömäase.

Myös nimellä Cuties tunnettu ranskalaiselokuva Söpöläiset kertoo 11-vuotiaasta muslimityttö Amysta, joka kiinnostuu tanssimisesta nähdessään koulun muiden tyttöjen tanssivan.

Amy pääsee mukaan ryhmään, ”the cutiesiin”, joka valmistautuu tanssikilpailuun.

Ja koska elämme vuotta 2020, tytöt imevät vaikutteita ja matkivat tanssiliikkeitä, joita näkevät netissä ja idoliensa tekeminä.

Ja koska elämme vuotta 2020, tämä on suututtanut ihmisiä. Söpöläiset herätti suuren kohun ja ihmiset, jotka eivät ole elokuvaa nähneet, omaavat siitä vahvoja mielipiteitä. Söpöläisistä tuli nettitrollien lyömäase. Se on kuitenkin kaikkea muuta, kuin lasten seksualisointia.

Maïmouna Doucourén esikoisohjaus sai kiitosta Sundancen ja Berliinin elokuvajuhlilla. Se on loistava kuvaus ulkopuolisuudesta, itsensä etsimisestä, sekä nuoren tytön seksuaalisuuden heräämisestä, joka ilmeisesti on tabu.

Söpöläiset on kertomus modernin yhteiskunnan ja vanhoillisen uskonnon yhteentörmäyksestä, ja siitä kuinka lapsuus tuntuu olevan tänä päivänä lyhyempi kuin koskaan. Se, että elokuvan yhtenä aiheena on lasten seksualisointi, ei tee elokuvasta lapsia seksualisoivaa.

Tähdet ★★★★

Aiheeseen liittyvät jutut