Nyt Netflixissä: Kryptomogulin äkillinen kuolema saa salaliittoteoriat jylläämään – uutta true crime -katsottavaa tarjolla

Mielenkiintoinen tapaus muutaman vuoden takaa.

Kavallukset ja huijaukset näyttävät olevan Netflixin true crime -sisällön pääteema vuosimallia 2022. Uusimpana tällaisena katseltavana suoratoistopalveluun lisättiin 30. maaliskuuta dokumenttielokuva Trust No One: The Hunt for the Crypto King.

Dokumentti sukeltaa kanadalaisen Gerry Cottenin tapaukseen. Hän perusti tuottoisan kryptovaluuttafirman GuadrigaCX:n vuonna 2013, mutta sen toiminta kuitenkin päättyi 2018 Cottenin kuoltua äkillisesti Intian matkallaan vain 30-vuotiaana. Mukanaan hautaansa hän vei väitteiden mukaan salasanat ja käyttöoikeudet yli 250 miljoonan dollarin arvoiseen kryptopottiin jättäen asiakkaansa konkurssin partaalle.

Tapaus onnistui saamaan kryptoharrastajat laajalti spekuloimaan Cottenin ja hänen yrityksensä kulissientakaisia toimia. Monenlaiset salaliittoteoriat ottivat tuulta purjeisiinsa uusien seikkojen paljastuessa tapauksen tutkimuksessa ja dokumenttia jääkin seuraamaan kiinnostuksella loppuun saakka.

Katso Trust No One: The Hunt for the Crypto King -traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut