Nyt Netflixissä: Mahtava scifi-jännäri – pilasi ikävä kyllä päätähden ja ohjaajan välit

Promootion aikana moka.

3.8.2018 15:13

Netflix-suoratoistopalveluun on lisätty mukaansatempaava scifi-elokuva Maailmojen sota (2005).  Pääroolissa nähdään Tom Cruise. Ohjauksesta vastaa raudanluja ammattilainen Steven Spielberg.

Tarinassa jokamies Ray Ferrierin (Cruise) päivä menee lopullisesti pilalle, kun avaruusolennot hyökkäävät maapallolle. Ferrier ei kuitenkaan lannistu, vaan yrittää parhaansa mukaan pelastaa rakoilevan perheensä.

Episodin arvostelussa tuumittiin aikoinaan näin:

”Sen jälkeen kun hyökkäys avaruudesta on alkanut, Maailmojen sota on noin tunnin ajan lähes täydellistä viihdettä. Ehkä hivenen yllättäenkin Spielberg saa kolmihenkisen perheen jännitteidentäyteisen henkilödraaman toimimaan ja katsojan oikeasti välittämään henkilöistään. Elokuvan tekninen virtuositeetti ei varmasti tule läheskään yhtä suurena yllätyksenä, mutta tietokone-efektit eivät kuitenkaan missään vaiheessa nouse itse tarkoitukseksi vaan tukevat jo sellaisenaan vahvaa tarinaa.”

Elokuvan kuitenkin moitittiin lässähtävän Tim Robbinsin astuessa näyttämölle. Tästä voi kieltämättä olla samaa mieltä. Näyttelijän vika se ei missään nimessä ole. Elokuvasta vain vähenee syystä tai toisesta tässä kohtaa imu. Kenties tarina olisi voinut jatkua nopeammin eteenpäin sen sijaan, että aikaa vietetään pimeässä kellarissa.

Spielberg teki Cruiselle ja Fanningille hauskan jekun vedenalaisissa kuvauksissa  – hän yllätti näyttelijät kesken kaiken soittamalla vedenalaisista massiivisista kaiuttimista Tappajahain tunnusmusiikkia.

Ikävä kyllä raportoidusti Cruisen ja Spielbergin välit kokivat kuitenkin lopulta kolauksen, koska Cruise munasi esiintymisensä Oprah Winfreyn -ohjelmassa, kun hänen piti promota elokuvaa. Cruise hyppi haastattelun aikana sohvalla ja teki itsestään naurunalaisen.

Lisää luettavaa