Nyt Netflixissä: Marvelin odotettu toimintasarja The Punisher on vihdoin katsottavissa!

Marvel-fanit tietävätkin, mitä katsovat tänä viikonloppuna.

17.11.2017 07:00

Kirjoittaja Gerry Conwayn ja piirtäjien John Romita Sr:n ja Ross Andrun luoma sarjakuvahahmo Frank Castle, eli Tuomari (englanniksi The Punisher) teki ensiesiintymisensä Yhdysvalloissa The Amazing Spider-Man -lehden numerossa 129 vuonna 1974. Suomeen hahmo rantautui Hämähäkkimies-lehden numerossa 7 vuonna 1980. Alunperin kyseessä oli hieman mukavampi kaveri, mutta Frank Millerin kautta Tuomarista tuli väkivaltainen rankaisija. Hahmo on erityisesti tunnettu pääkallologostaan.

Suositusta hahmosta on tehty jo kolme elokuvaa. Vuoden 1989 The Punisher – Rankaisijassa hahmoa näytteli Dolph Lundgren, vuoden 2004 Tuomari-leffassa synkisteli Thomas Jane ja vuoden 2008 Punisher: War Zonessa aseisiin tarttui Ray Stevenson. Vuonna 2016 Tuomari siirtyi television puolelle, kun hahmo nähtiin Jon Bernthalin esittämänä Marvelin ja Netflixin Daredevil-sarjan toisella kaudella. Fanit alkoivat tietysti vaatimaan hahmon soolosarjaa, sillä Bernthal sopi erinomaisesti kylmän antisankarin rooliin.

The Punisher -sarjan julkaisupäivää salailtiin pitkään, mutta nyt se on vihdoin katseltavissa Netflixin suoratoistopalvelusta. Aiempien Marvel-sarjojen tavoin koko kausi, eli kaikki kolmetoista jaksoa on katsottavissa kerralla.

Sarjassa Bernthalin näyttelemä Tuomari lähtee etsimään ja tappamaan rikollisia, jotka ovat syypäitä hänen perheensä kuolemaan. Hilpeää meininkiä on siis tiedossa! Sarjaa onkin kuvailtu yhdeksi Netflixin väkivaltaisimmista.

Katso The Punisherin vauhdikkaan räjähtävä, Metallican musiikilla höystetty traileri alta:

Lisää luettavaa