Nyt Netflixissä: Paholaisen viimeiset seikkailut – hittisarjan finaali tuli odotettua nopeammin

Saavatko Paholainen ja poliisietsivä onnellisen loppunsa?

10.9.2021 10:00

”What is it that you truly desire?”

Yhdeksi Netflixin suosikkiohjelmaksi muodostunut Lucifer debytoi viimeisen eli kuudennen tuotantokautensa suoratoistopalvelussa tänään perjantaina 10.9. Fanit pääsevät seuraamaan nimikkohahmon tarinan kulminoitumista yllättävän lyhyen odotuksen jälkeen – vain kolme kuukautta edellisen kauden päätöksestä.

42-vuotiaan Tom Ellisin tähdittämä Lucifer seuraa Paholaisen elämää nykypäivän Los Angelesissa tämän jätettyä Helvetin taakseen ja aloitettuaan työskentelyn paikallisen poliisin konsulttina. Mukaan menoon mahtuu niin enkeleitä kuin demonejakin ja panokset ovat nousseet tasaiseen tahtiin kausien edetessä eteenpäin.

Kolmen ensimmäisen kautensa ajan Lucifer kuului amerikkalaisen Fox-kanavan omistukseen, mutta toukokuussa 2018 sen tuotanto päätettiin yllättäen lopettaa laskeneiden katsojalukujen varjolla. Ellis oli vierailemassa italialaisessa fanitapahtumassa peruutusuutisten saapuessa ja paikanpäällä ollut yleisö käynnistikin pian äänekkään keskustelun internetin alustoilla kritisoiden lopetuspäätöstä. Kritiikki otti nopeasti laajempaakin tuulta alleen ja vain kuukautta myöhemmin Netflix pelasti sarjan omaan katalogiinsa, jossa sitä on nyt esitetty vielä kolmen lisäkauden verran.

Ja hyvä näin. Lucifer onnistuu nimittäin tarjoamaan aidon viihdyttävän ja omaperäiseltä tuntuvan version kaikkien varmasti tuntemasta langenneesta enkelistä. Lauren German, D. B. Woodsie, Kevin Alejandro, Lesley-Ann Brandt ja Aimee Garcia tuovat kaikki sarjaan myös oman onnistuneen lisäyksensä roolihahmojensa kautta.

Lucifer perustuu Neil Gaimanin The Sandman -sarjakuvaan ja on osa DC:n laajempaa tarinauniversumia. Tästä johtuen Lucifer on tehnyt myös pienen cameo-esiintymisen The Flash -sarjassa ja on näin ollen osa laajempaa Arrowverse-kokonaisuutta.

Kaikki Luciferin tuotantokaudet nähtävillä nyt Netflixissä. Alla finaalikauden virallinen traileri.

Lisää luettavaa