Nyt Netflixissä: Rotten Tomatoesin mittari huippuleffalle on luvussa 99 – näyttelijättären akne jätettiin leffaan!

IMDb-arvosana on 7,4.

19.4.2024 07:00

Netflixissä on nyt komiikalla sävytetty draama Lady Bird (2017). Elokuva sai hyvät arviot kriitikoilta ja myös katsojat pitivät siitä. Rotten Tomatoesin kriitikkomittari näyttää 99 prosenttia, ja katsojamittarikin lepää luvussa 79 prosenttia.

Lady Bird sijoittuu Kalifornian Sacramentoon, ajallisesti syksystä 2002 syksyyn 2003. Keskiössä on nuhjuisella alueella asuva lukiolainen, jolla on myrskyisä suhde äitiinsä. Naisenalulla on haave jännittävämmästä elämästä ja opiskelupaikasta New Yorkissa.

Ohjaajana Barbien tehnyt Greta Gerwig. Näyttelijöinä Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Stephen McKinley Henderson sekä Lois Smith.

Episodin arvostelussa elokuva sai viisi tähteä:

”Vaikka Gerwigin elokuvan ainekset ovat käytössä kuluneita ja läpeensä tuttuja, on se roimasti enemmän kuin osiensa summa. Lady Birdin lento on vakaata ja varmaa ja sitä on hurmaavaa seurata.”

Raskas meikki ja kuvausten kuuma valaistus tekivät tepposet Ronanin kasvoille, ja hänellä puhkesi akne. Sitä ei haluttukaan enää peittää meikeillä, vaan meikkitaiteilija Jacqueline Knowlton ja Ronan vakuuttivat käsikirjoittaja-ohjaaja Greta Gerwigin jättämään aknen näkyville. Tällä haluttiin erottua muista kasvutarinaelokuvista, joissa nuorilla on täydellinen iho.

Elokuva oli ehdolla viiden Oscar-palkinnon saajaksi, muttei voittanut yhtäkään. Ronan nappasi kuitenkin Golden Globe -palkinnon. Elokuva voitti niin ikään parhaan elokuvan Golden Globen musikaali- ja komediakategoriassa. 10 miljoonan dollarin budjetillaan elokuva oli huippumenestys, sillä se teki lipunmyynnillä 78 miljoonaa dollaria.

Elokuva on myös palveluissa Prime Video ja SkyShowtime. Alla traileri.

Lue myös: Muistatko Kauniit ja rohkeat -sarjan Carolinen – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia