Nyt Netflixissä: Ukrainan Volodymyr Zelenskyi taistelee oligarkkeja vastaan

Ajankohtainen sarja!

31.5.2022 11:00

Kansan palvelija -sarjan pääosassa nähdään Ukrainan nykyinen presidentti Volodymyr Zelenskyi, joka on entinen näyttelijä ja koomikko.

Zelenskyin vaalivoitto vuonna 2019 perustui osaltaan tähän poliittiseen satiirisarjaan jossa hän esittää tahtomattaan presidentiksi päätyvää tavallista historianopettajaa.

Historianopettaja nimeltä Vasyl Holoborodko nousee Ukrainan presidentiksi ilman aikaisempaa poliittista kokemusta.

Presidentiksi noustuaan Holoborodko kokoaa hallituksensa oligarkien kontrollin ulkopuolisista ystävistään ja alkaa kitkeä korruptiota maasta. Oligarkit pyrkivät tekemään tyhjäksi uuden presidentin suunnitelmat parhaansa mukaan.

Vuonna 2015 alkaneesta sarjasta tehtiin vuotta myöhemmin pitkä elokuva Kansan palvelija 2. Elokuva jatkaa siitä, mihin sarja jäi. Siinä Holoborodko taistelee inflaatiota vastaan ja yrittää saada tukea kansainväliseltä valuuttarahastolta. Oligarkit ovat jälleen kapuloina rattaissa.

Yle on esittänyt sarjaa uusintana Ukrainan sodan alettua, ja perään nähtiin myös pitkä elokuva. Kaksi kautta ja elokuva löytyvät myös Areenasta.  Nyt sekä sarjan kaikki kolme kautta että pitkä elokuva on lisätty Netflixiin. Kolmas kausi tulee myös Areenaan 6. kesäkuuta, jolloin sieltäkin löytyy koko setti.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa