Nyt Netflixissä: Uskomaton rakkaustarina pysyi salassa vuosikymmeniä

Rakkaus syttyi luistinradalla vuonna 1947.

8.9.2020 11:30

Pienimuotoisen Netflix-dokumentin taustalla on isoja tv- ja elokuvavaikuttajia. Salatun rakkauden (A Secret Love) tuottajana toimii lukuisten menestyssarjojen luoja Ryan Murphy. Dokumentin tuotantoyhtiö on kauhuelokuvista tunnettu Blumhouse.

Salattu rakkaus kertoo kahdesta iäkkäästä naisesta, jotka pitivät suhteensa salassa lähes seitsemänkymmentä vuotta. Isotätiensä Pat ja Terryn luona vieraillut ohjaaja Chris Bolan kuuli heidän tarinansa, ja siitä syntyi dokumenttielokuva.

Tarina onkin uskomaton ja koskettava. Toinen naisista, Terry Donahue, oli nuorena menestynyt baseballpelaaja, joka antoi inspiraation Hollywood-hittielokuvalle Omaa luokkaansa. Pat Henschel tapasi Terryn luistinradalla vuonna 1947, ja pian he asuivat Chicagossa yhdessä.

He eivät kuitenkaan voineet olla avoimesti rakastavaisia, vaan Pat sanoi olevansa Terryn serkku. Suurkaupungista löytyi kuitenkin salattu gay-yhteisö, joka antoi turvaa.

Dokumentissa seurataan Patin ja Terryn nykyelämää ja muuttoa hoitokotiin Kanadaan sekä muistellaan heidän pitkää mutta salattua yhteistä taivaltaan. Taitavasti koottuun dokumenttiin on löydetty kiehtovia vanhoja valokuvia ja arkistofilmejä.

Tähdet ★★★★

Lisää luettavaa