Nyt Netflixissä: Onko tämä vuoden 2021 tärkein elokuva? Kauhistuttava kauhuelokuva on suorastaan pakko katsoa

IMDb-arvosana 8,3.

Seaspiracy on vuoden 2021 tärkein elokuva ja samalla yksi historian kauhistuttavimpia kauhuelokuvia.

Merien tuhosta ja liikakalastuksesta kertova dokumentti ei ole pelkästään kalateollisuuden, korruptoituneiden luonnonsuojelujärjestöjen ja toimettomien poliittisten tahojen paljastaja, vaan koko ihmiskunnan tulevaisuuden kyseenalaistava kauhutarina.

Se asettaa pienemmän mittakaavan dokumentit esimerkiksi vaaleista ja teknologiasta uusiin mittasuhteisiin, kun pelissä on planeetan elinkelpoisuudelle tärkeät valtameret.

Kalastamisen ympärillä toimivat tahot aloittivat dokumentin lokaamisen jo ennen sen julkaisua, mikä kuvastaa hyvin elokuvan alalle aiheuttamaa pelkotilaa.

Puhtaan tiedon dokumenttina Seaspiracy voisi olla läpinäkyvämpi. Nyt elokuvan keskushenkilönä ja draaman ilmentymänä toimiva ohjaaja kertoo itse, mitä uutisklipissä sanottiin, sen sijaan, että tallenne näytettäisiin.

Populistinen vegevallankumousta ajava esitystapa on paikoin lähellä, mutta tärkeimmät herätysviestit säilyvät, vaikka osa elokuvassa nähdyistä luvuista olisikin jo vanhentunut. Monin tavoin silmiä avaava dokumentti.

Seaspiracy lisättiin Netflixiin 24. maaliskuuta.

Jani Svensk

Tähdet ★★★★★

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut