Nyt Netflixissä: Vuonna 1996 murhatun lapsimissin tapaus saa aivan uudenlaisen käsittelyn

Netflixin dokumentti Casting JonBenet avaa kiinnostavia näkökulmia lapsimissin murhasat.

30.5.2017 11:07

JonBenet Ramsey oli amerikkalainen lapsimissi, joka löytyi murhattuna kotinsa kellarista vuonna 1996. Murhasta on esitetty monenlaisia teorioita, mutta tekijä ei ole vieläkään löytynyt.

Netfixissä ilmestynyt Kitty Greenin Casting JonBenet ohjaustyö ei ole perinteinen rikosdokumentti, joten Making a Murderer -tyyppistä murhatutkimusta on turha odottaa. Casting JonBenet ei esitä teorioita murhaajan henkilöllisyydestä, vaan aihetta lähestytään koe-esiintymisten kautta.

Omaperäisen ja ajatuksia herättävän dokumentin haastateltavat ovat pyrkimässä JonBenetistä kertovaan näytelmään. Osa näyttelijöistä on selkeästi amatöörejä, mutta mukana on myös ilmiselviä lahjakkuuksia. Koeluvun yhteydessä näyttelijäkandidaatit kertovat omia kahdenkymmenen vuoden takaisia muistikuviaan murhatapahtumasta. Jotkut alkavat avautua omista traumaattisista kokemuksistaan.

Loppupuolella nähdään taidokkaasti rakennettu kohtaus näytelmästä, jossa useat näyttelijät esittävät samaa roolia samanaikaisesti, ja tilanne muistuttaa kokeellista teatteria.

Casting Jon Benet on nyt katsottavissa Netflixissä. Alla traileri.

Lisää luettavaa