Nyt suoratoistona: Petomaista jännitystä ellei jopa kauhua vuodelta 2022 – lomasta tulee helvetillinen selviytymistaistelu

IMDb-arvosana on 5,6.

23.5.2023 04:30

SkyShowtimessa on nyt elokuva Peto (2022).

Äskettäin leskeksi jäänyt tohtori Nate Daniels matkustaa tyttäriensä kanssa Etelä-Afrikkaan, jossa tapasi vaimonsa. Matka suuntautuu safarialueelle, jota johtaa vanha perheystävä ja eläintutkija Martin Battles. Lomasta tulee kuitenkin karmiva selviytymistaistelu, kun salametsästäjien ansasta selvinnyt leijona alkaa vaania perhettä.

Näyttelijöinä Idris Elba, Leah Sava Jeffries, Iyana Halley, Sharlto Copley, Martin Munro sekä Liyabuya Gongo. Ohjaajana Baltasar Kormákur.

Elokuvan tapahtumat olivat käydä toteen, kun ohjaaja Kormákur (Everest2 GunsSalakuljettaja) toi kuvauksiin leijonan. Se pääsi paikallaolijoiden kauhuksi irti.

Leijona liikuskeli jonkin aikaa alueella vapaasti. Kukaan ei onneksi loukkaantunut välikohtauksessa, joten kyseessä ei ehkä ollut ainakaan yhtä verenhimoinen leijona kuin elokuvassa.

– En ole varma, saanko sanoa tätä, mutta leijona pääsi ulos jossain vaiheessa, ja kuvauksissa oli pientä paniikkia, ohjaaja Kormákur kertoi.

Elokuvassa ei tiettävästi nähdä oikeaa leijonaa vaan tietokonegrafiikalla luotu vastine, mutta Kormákur oli saanut The Revenantin ohjanneelta Alejandro González Iñárritulta vinkin viedä leijona kuvauspaikalle. Tästä on se hyöty, että valon käyttäytymistä leijonan karvoissa voi käyttää referenssinä jälkituotannossa, kun tehostevastaavat luovat digitaalista leijonaa.

– Joten menin studiolle ja kysyin: ”Voinko saada leijonan kuvauksiin?” Vastaus oli yllättäen ”kyllä”, Kormákur selitti.

The Revenantissa tunnetusti nähdään Leonardo Di Caprion hahmon kimppuun käyvä karhu. Se on niin ikään luotu tietokonegrafiikalla. Alla traileri.

Lue myös: Muistatko House-sarjan ihastuttavan Lisa Edelsteinin? Tältä 57 vuotta täyttänyt tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Metro

Lisää luettavaa