Nyt tämäkin selvisi: elokuvateatterit pysyvät kiinni

Olemme takaisin maanantain tilanteessa.

Lähes kaikki Suomen elokuvateatterit suljettiin, kun hallitus ilmoitti koronaviruksen aiheuttamista rajoitteista maanantaina.

Tiistai-iltana kuitenkin Helsingin Sanomat julkaisi uutisen, jonka mukaan teatterit saavatkin olla auki ja esittää elokuvia normaalisti.

Elokuvateattereiden toiminta rinnastettiin uudessa tulkinnassa pihapeleihin ja ravintoloihin, jotka myös saavat pitää ovensa auki normaalisti.

Tämä hämmensi monia, sillä olihan alan suurin toimija Finnkino juuri ehtinyt sulkea salinsa. Helsingin Sanomien jutussa pohdittiin, avautuvatko teatterit uudelleen.

Elokuvateattereita edustavan Filmikamarin toimitusjohtaja Tero Koistinen ei vielä tiistai-iltana osannut vastata. Nyt on tullut uutta tietoa, eli teatterit pysyvät käytännössä kiinni. Koistinen kertoi asiasta Twitterissä.

Elokuvateatterit kuuluvat sekä kokoontumisia koskevan lakiperusteisen rajoituksen että muun muassa teattereita koskevan suosituksen piiriin. Elokuvateatterit saavat olla auki, mutta niitä suositellaan suljettavaksi. Ne voivat myös näyttää elokuvia, mutta ne eivät saa päästää näytöksiin enempää kuin 10 henkeä kerrallaan, kerrotaan Oikeusministeriön sivuilla.

Olemme siis takaisin maanantain tilanteessa, kuten Koistinen kertoo.