Nyt Viaplayssa: Kerrassaan erinomainen sotaseikkailu – kaksi legendaa kohtaavat toisensa

IMDb-arvosana on 7,6.

4.9.2022 20:33

Elisa Viihde Viaplayssa on nyt sotaelokuva Kotkat kuuntelevat (Where Eagles Dare, 1968).

Vuonna 1944 kommandoryhmä saa tehtävän vapauttaa Amerikkalainen kenraali, jonka kone on pudonnut Saksan miehittämälle alueelle. Luotettu upseeri johtaa seitsenhenkistä iskuryhmää, jonka kyvykkäin jäsen on amerikkalainen luutnatti Schaffer.

Hankalan hommasta tekee se, että kenraalia pidetään vuoren huipulle rakennetussa linnoituksessa, jonne pääsee vain yhdestä suunnasta kulkevan köysiradan avulla. Vuori sijaitsee vielä saksalaisten miehittämän kylän liepeillä, joten vihollisia ja hankalaa maastoa on luvassa riittämiin. Kotkat kuuntelevat perustuu Alistair Mcleanin romaaniin.

Näyttelijöinä Richard Burton, Clint Eastwood, Mary Ure, Patrick Wymark sekä Michael Hordern. Ohjaajana Brian G. Hutton.

Burton ja Eastwood kiipeävät elokuvassa jyrkkiä linnoituksen muureja. Burton vaikuttaa liikkuvan helposti, kun Eastwood puolestaan työskentelee selvästi enemmän.

Ero johtuu siitä, että Burton oli alkoholisti, ketjupolttaja ja huonokuntoinen. Hän päättikin nostattaa itsensä nosturilla seinämää ylös. Nosturi tehtiin jälkituotannossa näkymättömäksi.

Burtonilla oli myös vaivoinaan limapussin tulehdus, jota mahdollisesti pahensivat virheellinen hoito, niveltulehdus ja ihotulehdus. Eastwood puolestaan oli hyvässä kunnossa, ja hän kiipesi itse seinää pitkin. Alla traileri.

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Rosoisenpuoleinen ja hauskakin lännenleffa vuodelta 2014 – Hollywood-legendan ensimmäinen lännenelokuva – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa