Orange is the New Black -sarjan Jason Biggs haluaa lisää omia kohtauksia

10.6.2014 09:32

– Haittaako jos äänitän tämän keskustelun? Jason Biggs kysyy istuessaan haastateltavaksi. Sitten hän puhkeaa nauruun.

Biggs on hauska mies. Hänet on viime aikoihin saakka tunnettu American Pie -komedioiden pääroolista. Nyt hänet tunnetaan Orange is The New Black -sarjan Larryna.

Haastattelu: Jussi Huhtala, Lontoo
Kuva: Alex Azevedo, Fabio Pugliesi

– Tämä on ensimmäinen työni, jossa huomaan muutoksen ihmisten puheissa. Ensimmäistä kertaa 16 vuoteen, jolloin ensimmäinen American Pie tehtiin, ihmiset tulevatkin puhumaan minulle Orange is the New Blackista ja sanovat, että sarja on loistava tai kyselevät miksi Larry teki sitä tai tätä. Se todella virkistävää.

Orange is the New Black on tuonut Biggsille tunnettuuden lisäksi myös arvostusta.

– Minut tunnettiin teinikomedioista, eikä sinänsä haitannut, ettei minua otettu vakavasti. Nyt olen kuitenkin mukana kriitikoitten ylistämässä sarjassa, ja se on uutta. Olen huomannut, että se muuttaa ihmisten käsitystä minusta, mikä on tietysti palkitsevaa. En väitä itse olevani mikään edelläkävijä, mutta satuin pääsemään mukaan projektiin, jossa tehdään uraauurtavia asioita.

Biggs esittää sarjan päähenkilön, vankilatuomiota kärsivän Piperin poikaystävää. Larry on tärkeä roolihahmo, mutta häntä ei nähdä sarjassa kovin usein – lähinnä silloin, kun tapahtumat siirtyvät vankilan muurien ulkopuolelle.

– Se itse asiassa aiheuttaa joskus paineita. Ajattelen että sen ainoan kohtaukseni jaksossa pitäisi osua napakymppiin. Välillä toivon, että minulla olisi enemmänkin kohtauksia.

Orange is the New Black perustuu tositapahtumiin, ja Larryn roolihahmolla on vastine tosielämässä. Biggs kertoo tavanneensa oikean Larryn pian kuvausten alettua.

– Emme kuitenkaan paljoa jutelleet, sillä [sarjan luoja] Jenji Kohan oli alusta asti sitä mieltä, että vaikka roolihahmo perustuu todelliseen henkilöön, niin me teemme omaa juttuamme. Siksi en ajatellut, että pitäisi ottaa selvää, millainen hahmo Larry oikeasti on. Paras kohteliaisuus olikin se, kun Larry sanoi ensimmäisen kauden jälkeen, että ’teit minusta tosi hyvän, se oli täydellinen roolivalinta’. Se ei oikeastaan ollut kohteliaisuus niinkään minulle kuin kirjoittajille.

Biggs sanoo, ettei itsekään tiedä, mitä hänen roolihahmolleen tapahtuu sarjan edetessä.

– Larry varmaan tekee jatkossakin kyseenalaisia ratkaisuja elämässään. Luulen että Larryn ja Piperin suhteessa on yhä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, mikä on tavallaan hyvä asia, sillä minä haluan olla mukana sarjassa.

Sen Biggs kuitenkin tietää, että hän on mukana kolmannellakin tuotantokaudella.

– En vain vielä tiedä missä ja milloin, mikä oli vähän sama juttu kakkoskaudenkin kohdalla. Toivottavasti Larry on kaikissa kolmannen kauden jaksoissa, mutta se jää nähtäväksi.

Lisää luettavaa