Oletko huomannut? Yle Areenassa on aliarvostettu kulttisarja – viimeisen kauden Rotten Tomatoes -prosentti on 100!

40 jaksoa odottaa katsomista.

19.8.2022 22:00

Yle Areenaan lisättiin 1. elokuuta Halt and Catch Fire -sarja kokonaisuudessaan. Sarja on katsottavissa 31.5.2023 asti.

AMC:n tuottamaa ja kulttimainetta nauttivaa draamasarjaa tehtiin neljä tuotantokautta, jotka esitettiin aikavälillä 2014-2017. Halt and Catch Fire kertoo kotitietokoneiden, pelialan ja internetin vallankumouksesta 80- ja 90-luvuilla. Teksasin piipreerialta starttaavan sarjan päähenkilöitä ovat karismaattinen visionääri Joe MacMillan (Lee Pace), tietokoneinsinöörit Gordon Clark (Scoot McNairy) ja Donna Clark (Kerry Bishé) sekä kapinallinen ohjelmoija Cameron Howe (Mackenzie Davis). Sarja on saanut vaikutteita alan todellisista tapahtumista aikana, jolloin maailma otti jättiharppauksen kohti nykyistä digiyhteiskuntaa.

Halt and Catch Fire sai kehuja kriitikoilta – sarjaa on jopa kutsuttu 2010-luvun parhaaksi – ja arviot paranivat joka tuotantokaudella. Rotten Tomatoesissa ykköskauden tuoreusprosentti on 76, kakkoskauden 91, kolmoskauden 96 ja neljännen kauden 100.

Kehuista huolimatta sarja ei saanut suuren yleisön huomiota tai suosiota, ja monissa julkaisuissa Halt and Catch Firea on kutsuttu tv:n aliarvostetuimmaksi sarjaksi.

Tässä linkki sarjan ensimmäiseen jaksoon.

Katso ykköskauden traileri alta.

Lähteet: Rotten Tomatoes, Decider, The Guardian, The Atlantic

Lisää luettavaa