Oletko jo katsonut? Pikkubudjetin scifi-leffa on kerännyt supersuosion Netflixissä

Elokuva on päässyt Netflixin Top 10 -listalle.

18.4.2020 23:00

Code 8 (2019) on saanut suuren suosion Netflixissä.

Jeff Chanin ohjaama scifi-elokuva lisättiin äskettäin Netflixiin, ja sen jälkeen Code 8 on päässyt suoratoistopalvelun suosituimpien elokuvien ja sarjojen Top 10 -listalle Yhdysvalloissa ja myös Suomessa.

Code 8 on kanadalaistuotanto, joka perustuu samannimiseen lyhytelokuvaan vuodelta 2016. Elokuvan 2,5 miljoonan budjetti kerättiin joukkorahoituksella, ja sillä oli pieni elokuvateatterilevitys viime vuonna.

Code 8 sijoittuu maailmaan, jossa neljällä prosentilla väestöstä on supervoimia. Supervoimaiset kohtaavat syrjintää ja elävät köyhyydessä. Kun elektrokineettisiä voimia omaavan Connorin äiti sairastuu, hän joutuu tekemään rikollisia toimia maksaakseen äitinsä hoidon.

Elokuvan pääosissa nähdään serkukset Robbie ja Stephen Amell, jotka tunnetaan supersankarirooleistaan Arrowversen sarjoissa. He toimivat myös leffan tuottajina. Code 8:n suosion on veikkailtu muun muassa johtuvan Amelleista, joilla on paljon faneja ja seuraajia sosiaalisessa mediassa.

Suosion syyksi on myös veikkailtu koronapandemiaa, jonka myötä Netflix-käyttäjät ovat jumissa kotona ja etsivät uutta katsottavaa.

Robbie Amell twiittasi Code 8:n suosiosta aikaisemmin tällä viikolla.

Katso traileri alta.

Lähteet: Thrillist, Wired

Lisää luettavaa