Oletko nähnyt tämän? Die Hard 3 -leffalla on vaihtoehtoinen loppu – poistettiin liian julmana

Die Hard – Koston enkeli -elokuvan alkuperäinen loppu oli studion mielestä liian julma.

Kolmannessa Die Hard -elokuvassa Bruce Willisin esittämä John McClane kohtasi Jeremy Ironsin esittämän Simon Gruberin, joka halusi kostaa Hans-veljensä kuoleman McClanen käsissä ja varastaa suuren määrän kultaa.

Viekas Simon laittaa krapulaisen McClanen juoksentelemaan ympäri New Yorkia etsimässä pommeja ja ratkomassa arvoituksia. Samalla Simon ryöstää ja pakenee kulta-aarteen kanssa, mutta lopussa McClane löytää katalan konnan. Simon yrittää lähteä karkuun helikopterilla, mutta McClane onnistuu tuhoamaan helikopterin ja tappamaan konnan.

Kolmannen osan loppu oli kuitenkin alun perin täysin erilainen.

Vaihtoehtoisessa lopussa Simon pakenee kultansa kanssa Eurooppaan. McClane löytää hänet istumassa ravintolassa. Samaan pöytään istuva McClane kertoo Simonille menettäneensä työnsä poliisilaitoksella. Simonin tekemä ryöstö on tahrannut McClanen maineen, koska häntä pidetään osallisena.

Sitten McClane kaivaa laukustaan raketinheittimen, jota ruvetaan käyttämään pelissä. McClane laittaa raketinheittimen pöydälle ja rupeaa kysymään Simonilta arvoituksia.

Simonin täytyy painaa raketinheittimen liipaisinta, jos hän ei osaa vastata oikein McClanen esittämään arvoituksiin. Raketinheitintä on muunneltu, joten ei ole varmuutta, kumpaan suuntaan se laukeaa.

Katso alta vaihtoehtoinen loppu. Kuvanlaatu ei ole paras mahdollinen.

Tuskin kenellekään tulee yllätyksenä, että Simonille kävi köpelösti.

Lopun tarkoitus oli näyttää, että kolmannen osan tapahtumat olivat murtaneet McClanen, joka meni aivan liian pitkälle menetellessään Simonin kanssa. Loppu muutettiin, koska studion mielestä se oli liian julma.

On vaikea arvioida, olisiko vaihtoehtoinen loppu miellyttänyt katsojia, mutta joka tapauksessa kohtaus on mielenkiintoista katseltavaa.

Lähde: Loaded

Aiheeseen liittyvät jutut