Olympos on valloitettu peittosi toimintakirouksen

25.3.2013 15:21

Vuosi 2013 ei tähän mennessä ole ollut kovin suosiollinen toimintaelokuville. Tärkeimmillä markkinoilla eli Yhdysvaltojen lippukassoilla ovat päätään hakanneet seinään jo Parker, The Last Stand ja A Good Day to Die Hard sekä Suomessa vielä näkemättömät – ja todennäköisesti suoraan dvd:lle menevät – Bullet to the Head ja Dead Man Down. Edes tähtinimet Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Sylvester Stallone ja Colin Farrell eivät ole onnistuneet vetämään väkeä teattereihin.

Viime viikonloppuna tilanne muuttui, kun Antoine Fuquan ohjaama Olympos on valloitettu saapui teattereihin Gerard Butler pääosassaan. Se hävisi ainoastaan jo ennakkoon voittajaksi julistetulle koko perheen Croodit-animaatiolle, ja sen 30,5 miljoonan dollarin viikonloppupotti on enemmän kuin Parkerin, The Last Standin, Dead Man Downin ja Bullet to the Headin avaukset yhteensä. Die Hard 5 sentään onnistui keräämään 24,8 miljoonaa dollaria ennen pysähtymistään kuin seinään.

Olympos peittosi myös Fuquan edellisen hittiavauksen, uutuuden markkinoinnissa vahvasti käytetyn Oscar-voittaja Training Dayn tuloksen. Lisäksi markkinoinnissa hyödynnettiin taitavasti kiinnostavaa lähtökohtaa, Valkoista taloa terroristihyökkäyksen kohteena ja laajasti suosittua Morgan Freemania. Gerard Butler on selvästi suositumpi toiminta- kuin romantiikkamoodissa.

Yhdysvalloissa tärkeissä ovensuukyselyissä Olympos keräsi lähes täydellisen arvosanan A-, mikä analyytikkojen mielestä tarkoittaa pitkää kestoa teattereissa lupaavaa suusta suuhun markkinointia – mutta on myös osoitus siitä, että äijätoiminnaksi helposti laskettava elokuva on onnistunut viehättämään katsomoissa vähemmistönä olleita naisiakin.

Kesällä teattereihin saapuu toinenkin Valkoisesta talosta hyökkäyksen alla kertova elokuva, Roland Emmerichin ohjaama White House Down, jonka pääosissa nähdään Channing Tatum ja Jamie Foxx. Analyytikot uskovat, että tänä vuonna nähdään vuoden 1998 Deep Impact / Armageddon -toisinto, jossa kaksi samaa aihetta käsittelevää toimintaelokuvaa nousee yhtä lailla hiteiksi.

Olympos on valloitettu saapuu Suomen elokuvateattereihin 19. huhtikuuta.

Lähde: Box Office Mojo

(EPISODI/JV)

 

Lisää luettavaa