Onko Perjantai 13. päivä -elokuvista tuttu leirintäalue oikeasti olemassa?

Yöpyminen Jason Voorheesin kotikulmilla – terävä idea!

4.4.2023 08:00

Elokuvien fanit ovat aina harrastaneet mielileffojensa kuvauspaikoilla vierailua. Oli kyseessä sitten Philadelphiassa sijaitsevat Rockyn legendaariset reeniportaat, hobittien kylä Uudessa-Seelannissa tai Dubrovnikin Game of Thrones -sarjasta tutut maisemat, ovat elokuvaturistit löytäneet paikalle.

Kauhun ja tarkkaan ottaen slasher-genren yksi tunnetuimpia tapahtumapaikkoja on Perjantai 13. päivä -elokuvasarjasta tuttu Camp Crystal Lake, leirintäalue, jonka lähiympäristössä säkkiin tai jääkiekkomaskiin pukeutunut Jason Voorhees jahtaa nuorisolaisia. Voorheesin motiivit liittynevät häneen omaan hukkumiseensa alueen järveen pojankoltiaisena. Muhinointiin hengenpelastamisen sijasta keskittyneet ohjaajat eivät poikaa pelastaneet, ja elokuvissa täysikasvuinen Jason maksaakin korkojen kera takaisin leirintäalueen vierailijoille.

Camp Crystal Lake on lokaationa oikeasti olemassa ja vieläpä käytössä. Se sijaitsee Hardwickissa, New Jerseyn alueella. Vierailu ei yleensä ole mahdollista, sillä nykyään se toimii partiolaisten kokoontumispaikkana, mutta toisinaan leirillä järjestetään kierroksia leffasarjan faneille – myös yöllä kylmäpäisiä vierailijoita varten.

Jasonin fiktiiviset murhat ovat luoneet lisäksi jotain hyvää. Kauhukierroksista kerättävät rahat käytetään alueen nuorison hyväksi.

Lähde: Looper

Lisää luettavaa