Onko tämä markkinointikampanja nerokas vai täysin järjetön? Suomalainen supersankari ajaa traktorilla Euroopan halki

Suomalainen supersankarielokuva Rendel on saanut sponsorikseen traktorivalmistaja Valtran. Yhteistyön tuloksena on syntynyt näyttävä markkinointikampanja.

9.5.2017 09:22

Rendel-kuvioitu traktori on aloittanut matkansa Suolahden tehtaalta kohti Etelä-Ranskan Cannesia.

Traktori saapuu maailmankuuluille elokuvajuhlille 17. toukokuuta. Samana päivänä on elokuvan ensimmäinen näytös kansainvälisille ostajille osana Marché du Film -tapahtumaa.

Rendel-traktori lähti 8. toukokuuta kohti Helsinkiä, josta alkoi laivamatka määränpäänä Travemünde Pohjois-Saksassa. Traktorin reitti Saksan ja Ranskan läpi Cannesiin kulkee muun muassa Hannoverin, Frankfurtin, Mainzin, Nancyn ja Lyonin kautta.

Traktorimatkan varrelta julkaistaan ajankohtaisia tunnelmia kuvien ja videoiden muodossa elokuvan verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan hashtagilla #rendelvaltra.

Rendel-traktori on Valtran N174 Unlimited -malli, joka on voittanut tittelit Tractor of the year sekä Machine of the year. Rendel-teipatulle traktorille kertyy matkaa Suomesta Etelä-Ranskaan lähes 3 000 kilometriä. Traktorin keskinopeus on noin 40 kilometriä tunnissa, ja ajoaika pääasiassa öisin.

“Kolme vuotta sitten The Expendables 3 -elokuvan tähdet ajoivat Cannesissa tankeilla. Nyt näytämme maailmalle, miten Rendel ja Valtra saapuvat samalle kadulle Suomesta asti uniikilla traktorilla! Tämä on sitä suomalaista rohkeutta ja positiivista hulluutta”, tuottaja Timo Puustinen kertoo tiedotteessa.

Paikan päällä Ranskan Rivieralla traktoria esitellään noin viikon ajan eri tapahtumissa ja maisemissa.

Suomessa Rendel saa ensi-iltansa 22. syyskuuta.

Lisää luettavaa