Oscar-ehdokas edellisestä elokuvastaan: se oli harhaanjohdettu yritys

9.9.2014 19:46

Jason Reitman aloitti uransa komeasti: tämän debyyttiohjaus Thank You For Smoking sai hyvän vastaanoton kriitikoilta ja yleisöltä, mutta kaksi seuraavaa elokuvaa vasta kiitoksia keräsivätkin, sekä Junon että Up in the Airin tuodessa käsikirjoittaja-ohjaajalle useita Oscar-ehdokkuuksia. Näiden jälkeen tullut Young Adult floppasi lippuluukuilla, mutta oli kaikin puolin varsin onnistunut draamakomedia.

Reitmanin edellinen elokuva, Josh Brolinin ja Kate Winsletin tähdittämä Labor Day ei kuitenkaan saanut yhtä lämmintä vastaanottoa. Kriitikot lyttäsivät sen pahemmin kerran, ja elokuva painui nopeasti unohduksiin.

Ohjaaja itse sanoo vastaanoton tuntuneen pahalta, mutta jälkeenpäin katsottuna kutsuu itsekin elokuvaa ”harhaanjohdetuksi”. Reitman sanoo Screen Crushille antamassaan haastattelussa, että teki Labor Dayn eteen enemmän töitä kuin yhdenkään toisen elokuvan, mutta sen valmistuttua huomasi, että jostain syystä se oli harhaanjohdettu yritys. Reitmanin mukaan elokuvaa markkinoitiin miehen ja naisen romanssina, tarinan miehestä ja naisesta, kun ohjaaja itse halusi kertoa tarinan lapsesta.

Reitman myöntää, että on helppoa olla jälkiviisas, mutta haluaa painottaa, ettei Labor Dayn usein toitotettu epäonnistuminen ollut ohjaajan luovuttamista tai yritystä päästä helpolla. Asiat eivät vain loksahtaneet paikoilleen.

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa