Oscar-palkittu rokkari tarjosi kirjoittamaansa laulua Harry Potteriin – ei kelvannut elokuvaan

Eikö Pottermaailmaan kelpaa mikään?

Ei ole kauaakaan kun Episodi uutisoi Robin Williamsin tarjoutuneen Hagridin rooliin Harry Potter-elokuvissa. Nyt on tullut myös julki, että legendaarinen rokkari tarjosi kappaletta elokuviin.

Muusikko Bruce Springsteen luki lapsilleen Harry Pottereita ja inspiroitui kirjoittamaan pojalleen kappaleen I’ll Stand By You. Tämä tapahtui mahdollisesti jo vuonna 1998. Myöhemmin hän tarjosi kappaletta Harry Potter ja viisasten kivi -elokuvan ohjaajalle Chris Columbukselle, mutta kirjailija J.K. Rowlingin sopimus kielsi kaupallisten laulujen käytön elokuvissa.

”Se on totta. He eivät käyttäneet sitä”, Springsteen sanoi. ”Se oli iso balladi, joka oli hyvin epätyypillinen laulettavaksi minulle. Mutta se oli jotakin, joka olisi minusta sopinut nätisti elokuvaan.” Springsteen toivoo edelleen, että kappale saisi päivänvalon jossakin lasten elokuvassa, koska se on ”aika nätti laulu”.

Springsteen voitti Oscarin laulullaan Streets of Philadelphia, ystävänsä Tom Hanksin tähdittämään elokuvaan Philadelphia (1993). Hän kirjoitti myös nimikappaleen elokuvaan The Wrestler (2008).

Lähde: Guardian. Kuva elokuvasta Springsteen and I

 

Aiheeseen liittyvät jutut