Oscar-palkitun elokuvantekijän uusi käsikirjoitus varastettiin – ainoan kopion mukana meni valtava pino käteistä

Äärimmäisen ikävä tapaus, jolle toivoisi onnellista loppua.

14.1.2018 21:55

Oscar-palkittu käsikirjoittaja-ohjaaja Claude Lelouch (Kokonainen elämä) joutui ryöstön kohteeksi palattuaan lomilta toimistolleen tammikuun alussa Pariisissa. Mukanaan varas vei Lelouchin matkalaukut, joiden sisällä oli Yes and No -nimisen elokuvan käsikirjoitus sekä 50 vuoden edestä muistiinpanoja tarinaa varten.

Ranskalaisohjaaja on Le Parisien -lehdessä anonut varasta palauttamaan muistiinpanot ja käsikirjoituksen, joka on Lelouchin mukaan ainoa kopio. Matkalaukuissa oli myös passi ja 18 300 dollaria käteistä – yllättäviä ulkomaanmatkoja varten, kertoo ohjaaja – joten Lelouch toivoo varkaan saaneen tarpeeksi ja palauttavan korvaamattomat tekstit omistajalleen.

”Heillä on osoitteeni. Lähetän tämän pyynnön heille. Odotan ihmettä”, Lelouch sanoo julkaisemassaan lehtijutussa. Varastetut muistiinpanot ovat ohjaajan mukaan kulkeneet tämän matkassa koko hänen elämänsä ajan.

80-vuotiaan palkitun elokuvantekijän Yes and No on useita sukupolvia käsittävä perhesaaga, joka alkaa vuodesta 1937 ja matkaa aina nykypäivään asti. Palautti varas käsikirjoituksen tai ei, aikoo Lelouch yhä toteuttaa elokuvansa – tosin noin vuoden suunnitellusta aikataulusta myöhässä.

 

Lähde: The Hollywood Reporter

Lisää luettavaa