Oscar-pystit on käytännössä jo jaettu, jos vedonlyöntitoimistoa uskoo – ”Näyttää etukäteen jopa historiallisen selvältä”

Vedonlyöntiyhtiön mukaan tämän vuoden Oscar-palkinnot ovat läpihuutojuttuja.

Tämänvuotisesta Oscar-gaalasta löytyy vedonlyöntiyhtiö Unibetin tiedotteen mukaan poikkeuksellisen selviä ennakkosuosikkeja. Vain parhaan elokuvan Oscarista odotetaan tasaisempaa kamppailua.

Tärkeimpien kategorioiden alhaisimmat vedonlyöntikertoimet lähentelevät ykköstä, mikä tarkoittaa, että voittoa pidetään lähes varmana.

Parhaasta miespääosasta kisaavan Joaquin Phoenixin (Joker) kerroin on niinkin alhainen kuin 1,05. Parhaan naispääosan esittäjäksi Renée Zellweger (Judy) on lähes yhtä vahvoilla: kerroin on 1,12.

Mitä lähempänä luku on ykköstä, sitä varmempana voittoa pidetään. Phoenixin voitosta saa euron panoksesta vain viisi senttiä.

Sivuosakategorioissa Brad Pittin (Once Upon a Time in Hollywood) ja Laura Dern (Marriage Story) ovat saaneet Unibetiltä kertoimet 1,10.

Oscar-palkintojen vedonlyönnissä pää- ja sivuosapalkintojen voittajasuosikkien varsin matalat kertoimet ovat yleisiä, mutta etukäteen näinkin selvältä näyttävä Oscar-gaala on poikkeuksellinen, kertoo Unibetiä edustava Antti Tikka tiedotteessa.

Normaalisti Oscarien vedonlyöntikertoimista löytyy vähintään pari mustaa hevosta, mutta nyt peli näyttää Tikan mukaan etukäteen jopa historiallisen selvältä.

Parhaan ohjauksen Oscar-pysti menee Unibetin vedonlyöntikertoimien perusteella voitto menee Sam Mendesille elokuvasta Taistelulähetit – 1917 (kerroin 1,70). Mendesillä on jo yksi aikaisempi ohjauspysti vuoden 2000 elokuvasta American Beauty.

Parhaan elokuvan kategoriassa Mendesin elokuva ei kuitenkaan ole Unibetin ykkössuosikki, ja erot ovat tasaisempia. Kärkiehdokas on Once upon a time in Hollywood, joka saa kertoimen 2,25. Quentin Tarantinon elokuvan ykköshaastajat ovat Taistelulähetit – 1917 (3,25) ja Parasite (5,00).

Unibetin lisäksi useat muutkin vedonlyöntitoimistot ovat julkistaneet hyvin samankokoisia kertoimia.

Yllätyksiä voi kuitenkin tulla, kun Oscar-palkinnot jaetaan sunnuntaina 9. helmikuuta Los Angelesissa. Voittajat ovat selvillä Suomen aikaa seuraavana aamuna.

Aiheeseen liittyvät jutut