Ovatko Marvel-elokuvat liian samanlaisia? Marvel-pomo vastaa kritiikkiin

Kuusitoista elokuvaa takana, ainakin kahdeksan seuraavaa jo tiedossa…

Ensi viikolla ilmestyvä Thor: Ragnarök on Marvel Cinematic Universen eli MCU:n seitsemästoista elokuva. Vaikka elokuvauniversumi sisältää ties minkälaisia seikkailuja toisesta maailmansodasta aina ulkoavaruuteen asti, sekä laajan hahmogallerian johon kuuluvat mm. ukkosenjumala, supersotilas, puhuva avaruuspuu, jousiampuja ja rauta-asuihin pukeutuva miljardööri, on sitä silti kritisoitu siitä, että elokuvat toistavat monin tavoin itseään, eikä niissä erityisemmin nähdä luovuutta.

Uproxxin uudessa haastattelussa Marvel-pomo Kevin Feige vastasi kritiikkiin sanomalla, että hänen mielestään jokainen filmi on erilainen.

– Uskon, että ihmiset haluavat kirjoittaa samankaltaista tarinankerrontaa, koska sama tiimi tuottaa kaikki ne elokuvat ja ne sisältävät saman fiktiivisen elokuvauniversumin. Etsimme niistä samanlaisuuksia. En sano, etteikö elokuvissa olisi samanlaisuuksia läpi sarjan, mutta mielestäni Thor: Ragnarök ja Spider-Man: Homecoming ovat täysin erilaiset teokset. Ne ovat molemmat hauskoja. Ihmiset nauttivat molemmista. Onko se samanlaisuus? Jos on, niin allekirjoitan asian. Jos se on tarkoitettu kritiikiksi, niin antaa palaa. Homecoming, Ragnarök ja Black Panther, sekä Avengers: Infinity War ja Ant-Man and the Wasp niiden jälkeen. Ja 1990-luvulla tapahtuva Captain Marvel niiden jälkeen. Siinä on kuusi todella erilaista elokuvaa. Jos niiden samanlaisuus on se, että ne ovat todella viihdyttäviä ja hauskaa katsottavaa, niin olen samaa mieltä, Feige totesi.

Jos turhan koomisiksi kutsutut MCU-elokuvat alkavat kyllästyttää, niin kannattaa kääntyä Marvelin Netflix-sarjojen puoleen, joissa ei ole synkkyydessä säästelty. Esimerkiksi 17. marraskuuta ilmestyy The Punisher -sarja, jota on kutsuttu todella rankaksi ja väkivaltaiseksi.

Kuva elokuvasta The Avengers.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut