Palkintoja kahmineen Arrivalin loppu muuttui merkittävästi toisen eeppisen scifi-elokuvan takia

Varoitus: mahdollisia spoilereita elokuvasta Arrival.

15.2.2017 10:20

Useita palkintoja jo voittanut ja kahdeksan Oscar-ehdokkuutta ansainnut Arrival olisi saattanut olla hyvin erilainen tarina, mikäli käsikirjoittaja Eric Heisserer ei olisi nähnyt Christopher Nolanin ohjaamaa Interstellar-elokuvaa.

Heisserer kertoo Colliderin haastattelussa muuttaneensa Arrivalin vaikuttavan lopun nähtyään Nolanin eeppisen scifi-elokuvan.

”Sanoisin, että ainoa merkittävä muutos on lahja, jonka heptapodit antavat ihmisille. Aikaisemmissa versioissa ne jättivät eräänlaiset piirustukset tähtienvälistä alusta varten – eräänlaisen arkin. Ja sitten Chris Nolanin Interstellar tuli ulos, jolloin kokoonnuimme yhteen ja sanoimme, että ’no, tämähän ei toimi enää.’ Joten keskityimme enemmän siihen, mitä meillä oli edessämme, eli kielen voimaan”, Heisserer selittää.

Tekijät päätyivätkin konkreettisen lahjan sijaan ideologisempaan loppuratkaisuun.

”Ajatus oli aina, että kolmen vuosituhannen kuluttua päätyisimme tilanteeseen, jossa meidän tulisi auttaa heitä, ja tehdäksemme sen meidän pitäisi alkaa asuttaa avaruutta. Meidän piti lähteä pois maasta”, käsikirjoittaja kertoo.

Denis Villeneuven (Prisoners, Sicario) ohjaama Arrival perustuu Ted Chiangin novelliin Story of Your Life.

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia