Paul Walker ei halunnut tehdä Fast & Furiousin jatko-osaa – miten näyttelijä vakuutettiin palaamaan?

Traagisesti auto-onnettomuudessa kuolleen Paul Walkerin viimeinen elokuva Fast & Furious 7 on noussut superhitiksi. Massiiviseksi ilmiöksi noussut elokuvasarja ei välttämättä olisi kuitenkaan tullut näin pitkälle, mikäli Walkeria ei oltaisi aikoinaan suostuteltu tulemaan takaisin sarjan pariin.

Elokuvasarjan uudelleensyntyminen alkoi vuoden 2009 Fast & Furious -elokuvalla. Tämä oli ensimmäinen elokuva, johon alkuperäisen Hurjapäät-elokuvan näyttelijät koottiin takaisin. Elokuvasta tuli menestys, mikä johti sarjan jatkumiseen tähän päivään asti.

Kaikki olisi voinut kuitenkin olla toisin. Walker oli vastahakoinen tulemaan takaisin, kun neljättä osaa ruvettiin tekemään. La Timesin artikkelissa Walker kertoi seuraavanlaisesti: ”Minua kysyttiin neljänteen osaan ja ajattelin, että oletteko tosissanne? Ensimmäinen elokuva vetosi nuorisoon ja sen ajan populaarikulttuuriin. Trendit kuitenkin muuttuvat nopeasti sille yleisölle. Yhdeksän vuotta myöhemmin kyseenalaistin, onko yleisöä enää meille.”

Lopulta Walkerin vakuutti elokuvan tekemisestä hänen ystävänsä Vin Diesel. Diesel sanoi, että tehdään tämä yksi elokuva ja sen jälkeen voimme jättää sarjan rauhaan.

Näyttelijöiden alkuperäiset suunnitelmat menivät kuitenkin uusiksi, kun elokuvasta tuli hitti. Sarja ei vaan pysähdy, ja ilmeisesti kahdeksas osa on tekeillä.

Kuva: Fast & Furious 6

(Episodi/LV)

Aiheeseen liittyvät jutut