Pedon merkki ilmestyi lippukassoille – Kauhuelokuvan lipputulot 666 666 dollaria

Paha enne vai markkinointikikka?

25.3.2024 10:30

Monet elokuvien viikonlopputuottoja seuraavat leffafanit joutuivat hieraisemaan silmiään tutkiessaan tuoreita tilastoja.

Pohjois-Amerikan elokuvateattereihin tuli viikonloppuna pienen budjetin kauhuelokuva Late Night With the Devil. Found footage -genren viikonlopun tuotto oli 2,8 miljoonaa dollaria, ja se sijoittui viikonlopun listalla kuudenneksi.

Viikonlopun tuloksessa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, mutta silmään pistää yhden päivän osuus. Late Night With the Devil -elokuvan sunnuntain lipputulot olivat 666 666 dollaria.

Tämä on elokuvan virallinen tuotto sunnuntailta. Voi olla, että lukemaa hieman peukaloitiin markkinointimielessä, mutta lukeman vahvistaa muun muassa Hollywoodin johtava elokuvalehti Variety.

Late Night With the Devil kertoo television iltaohjelman juontajasta (David Dastmalchian), joka antaa kameroiden pyöriä, kun pahuus pääsee valloilleen kansalaisten olohuoneisiin.

Monista kauhuelokuvista ja muusta populaarikulttuurista tuttu 666 on niin sanottu pedon luku, joka on peräisin Raamatun Ilmestyskirjasta. Paholaiseen yhdistettyä lukua on käytetty inspiraationa muun muassa Ennustus-elokuvissa ja hevibändi Iron Maidenin kappaleessa The Number of the Beast.

Viikonlopun tuottoisin elokuva oli ensi-iltaan tullut Ghostbusters-elokuvasarjan uusin osa Frozen Empire, joka keräsi perjantain ja sunnuntain välisenä aikana noin 45 miljoonaa dollaria.

Lisää luettavaa