”Pelastakaa sotamies Ryan -tyylinen loppu” – isosti flopanneen supersankarielokuvan oli tarkoitus olla hyvin erilainen

2oth Century Foxin epäonnistunut supersankarielokuva herättää yhä tunteita tekijöissään.

Josh Trankin ohjaaman Fantastic Four -elokuvan käsikirjoittaja Jeremy Slater on kertonut, millaista elokuvaa hän alun perin oli supersankariseikkailusta kirjoittamassa.

Slaterin mukaan hänen ja Trankin näkemys elokuvasta oli alun perin hyvin erilainen. Ohjaaja halusi synkkää ja ”realistista”, kun Slater taas halusi elokuvan olevan vauhdikas spektaakkeli. Slater pistettiin kuuden kuukauden aikana kirjoittamaan elokuvasta noin 10-15 eri versiota.

Käsikirjoittajan kuvailun mukaan alun perin suunniteltu elokuva olisi ollut täynnä kaikenlaisia ideoita, mutta tullut samalla maksamaan maltaita.

”Meillä oli Doctor Doom, joka julisti sodan koko sivistynyttä maailmaa vastaan, Myyrämies, joka pistää jättimäisen hirviön tuhoamaan Manhattanin keskustan, kommandohyökkäys Baxter Foundationiin, Pelastakaa sotamies Ryan -tyylinen loppu, jossa sankarit taistelevat Doombotteja vastaan sodan raunioittamassa Latveriassa… Meillä oli hirviöitä ja avaruusolioita ja Fantasticar ja söpö pallomainen H.E.R.B.I.E. -robotti, joka oli oikeastaan BB-8 kaksi vuotta ennen kuin BB-8 oli edes olemassa”, Slater selittää.

Fantastic Fourin ongelmista kirjoitettiin paljon jo sen tuotannon aikana. Studion on sanottu leikanneen elokuvan budjettia jatkuvasti, jonka takia siitä piti jättää useita isoja toimintakohtauksia pois. Slaterin mukaan valmiin elokuvan ensimmäinen puolisko seuraa jollain tavalla hänen käsikirjoitustaan, mutta menee ihan eri suuntiin jälkimmäisessä osassaan.

Lähde: ScreenCrush

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut