Pidätys: Talk show -isäntä Stephen Colbertin työryhmän jäseniä otettiin kiinni

Tiimi oli kuvaamassa Yhdysvaltain kongressin rakennuksella.

18.6.2022 22:30

Yhdysvaltain Capitol-kukkulan suunnalla tapahtuu jälleen. Samalla kun pöydällä on tammikuun 2021 Yhdysvaltain kongressitaloon kohdistuneen hyökkäyksen virallinen käsittely, kongressin turvana olevat poliisit ovat tehneet uuden pidätyksen. Alle kymmenen henkilön ryhmä otettiin kiinni kongressitalosta torstai-iltana.

Kiinniotettujen joukkoon kuului talk show -isäntä Stepehn Colbertin työtovereita, kuten koomikko Robert Smigel ja tuottaja Jake Plunkett. Kuusikymppinen Smigel on tullut tutuksi The Late Show With Stephen Colbertin sketseistä räväkän koiramaisesti politiikkaan suhtautuvan Triumph-koiranuken äänenä.

CBS-kanavan antaman tiedotteen mukaan pidätetyt olivat tekemässä Capitol-kukkulalla humoristisia haastatteluja talk show’ta varten. Rakennus oli suljettu vierailijoilta, mutta tiimillä oli tiedotteen mukaan lupa kuvata näitä haastatteluja. Sen jäätyä niiden jälkeen vielä taltioimaan lisämateriaalia poliisi puuttui peliin.

CBS:n kilpailija, uutiskanava Fox, on jo esittänyt omissa ohjelmissaan epäilyjä siitä, olivatko pidätetyt kuvaustiimiläiset rakennuksessa ilman kyseenalaisia taka-ajatuksia. Esim. juontaja Tucker Carlson on arvellut joukon halunneen vain häiriköidä kongressiedustajia, kuten oikeistoon lukeutuvaa Marjorie Taylor Greeneä. Kuvaustiimiläiset on jo vapautettu, mutta tapauksesta on käynnistetty rikostutkinta.

 

Lähteet: Indiewire, The Wrap

Lisää luettavaa