Pieni talo preerialla tulee takaisin elokuvana – onko kyseessä synkkä kulttitarina?

11.10.2014 16:16

Pieni talo preerialla -elokuva on ollut suunnitelmissa jo vuodesta 2012, jolloin ohjaajan paikalle kaavailtiin mm. Prince Avalanche ja Manglehorn -elokuvat ohjannutta David Gordon Greeniä. Kiireinen ohjaaja kuitenkin luopui farmitarinasta muiden projektien takia, eikä pienestä talosta ole paljon sen koommin kuultu.

Nyt elokuva on kuitenkin saanut uuden ohjaajan, joka on varsin mielenkiintoinen valinta myöskin: synkästä kultin pyörittämästä farmista kertovan Martha Marcy May Marlene -elokuvan ohjannut Sean Durkin on palkattu luotsaamaan 1800-luvun loppuun sijoittuva, Laura Ingalls Wilderin suosittuihin lastenkirjoihin perustuva tarina.

Pieni talo preerialla -käsikirjoituksesta vastaa Shame-elokuvankin rustannut Abi Morgan, ja kun kyseessä on kaksi varsin rankkoja aiheita realistisella otteella käsitellyttä tekijää, voisi kuvitellä, että Ingallsin lempeä farmi saa kokonaan uuden käsityksen.

Michael Landonin Pieni talo preerialla -TV-sarja oli aikanaan valtavan suosittu, ja sitä tehtiin vuosien 1974-1983 välisenä aikana kokonaiset 203 jaksoa.

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa