Suomalaiset elokuvantekijät, tässä teille tuoreita ideoita!

14.8.2014 12:31

Suomalainen elokuva-ala on usein peräänkuuluttanut, että tarvitaan hyviä uusia käsikirjoituksia ja tuoreita ideoita. Me esittelemme niitä nyt teille. Emme tosin tällä kertaa ole kehitelleet ideoita itse, vaan asialla on Punk in Finland -sivusto, jonka foorumilla keskustellaan paitsi punkrockista myös lähes kaikista maailman asioista hyvinkin elävään tyyliin.

Foorumilla on syntynyt viestiketju keksi(tää)n ideoita suomalaisia menestyselokuvia varten, ja tulosta on syntynyt sivukaupalla. Suomalaiset elokuvantekijät, tässä teille valmista joukkoistamista:

Nimimerkki hyvin toimii pillerit on ideoinut erilaisen tyttöjen leffan:

”Nuoret naiset kasvavat ihmisinä hurjasti biletettyään ja perseiltyään koko leffan ajan, koskettavana sivujuonteena jonkun päähahmon mummo kuolee”

Nimimerkki masu asukki on kehitellyt eräänlaisen jatko-osan Klaus Härön Uusi ihminen -elokuvalle:

”Klaus Härön ohjaamassa draamaelokuvassa käsitellään saamelaisten pakkosterilisaatioita. Saamelaiset puhuvat kirjakieltä lapin murteella, muut kirjakieltä. Elokuvan värit ovat kylmät ja siinä pahoinpidellään vähintään yksi nainen ilman syytä julman laitosjohtajan toimesta.”

Nimimerkki avaruus.koira on kehitellyt modernia uudelleenfilmatisointia Pekka ja Pätkä -klassikosta. Elokuvan nimi on Pekko ja Pätkä neekereinä:

”Koko perheen supisuomalaisessa hullutteluelokuvassa Pekko Aikamiespoika (Timo Koivusalo) ja Pätkä (Uniikki) löytävät purkillisen ameriikkalaista kenkälankkia. Pian purkin sisältö onkin levinnyt Pekon ja Pätkän kasvoille, koko perheen räp-musikaalissa, joka ei hurttia huumoria kavahda.”

Nimimerkki Wongraven ahman elokuva on nimeltään Mies joka ymmärsi liikaa, ja se kertoo tietenkin musiikkitoimittajasta.

”Draaginen tarina parikymppisen helsinkiläisen musiikkijournalistin henkisestä syöksykierteestä masennukseen ja päihdekurimukseen, protagonistin tajutessaan kaiken musiikin olevan paskaa ja muiden ihmisten olevan idiootteja. Sisältää graafista ja järkyttävää osin dokumentaarista materiaalia.”

Nimimerkki itämainen nick on laatinut synopsiksen elokuvaan Leipäjono:

Koskettavassa ja elämänmakuisessa draamassa Samuli Edelmann näyttelee Veijoa, entistä it-menestyjää, joka saa yllättäen potkut. Elokuva alkaa takaumilla kosteista shampanja-juhlista, kiihkeistä palavereista ja onnellisesta perhe-elämästä. Pian näemme kuitenkin Veijon muuttamassa tukiasuntoon. Kämppiksinä tavataan äkkipikainen linnakundi Tapio Liinoja, viisas intiaani Oiva Lohtander, sekä koominen sidekick Sami Hedberg. Ilkeää ex-vaimoa näyttelee Elina Knihtilä. Epätoivoon ja itsemurhan partaalle joutuneen Veijon elämä ottaa kuitenkin jälleen uuden käänteen, kun hän tutustuu leipäjonossa vapaaehtoisena työskentelevään kirjastonhoitajaan, jota näyttelee Krista Kosonen.”

Lisää ideoita voi lukea Punk in Finlandin foorumilta.

Kuva elokuvasta Kotirauha.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa