Piraatit ryhtyivät vastaiskuun: ”Kusetusfirmojen kiristyskirjeitä”

Elokuvayhtiöt ovat viime aikoina lähettäneet lakitoimiston kautta kirjeitä, joissa vaaditaan vahingonkorvauksia elokuvien laittomasta jakamisesta ja tekijänoikeuksien rikkomisesta. Korvausvaatimuksia on lähetetty teleoperaattoreilta saatujen tietojen perusteella.

4.5.2016 11:07

Korvausvaatimuksessa on useimmiten kyse 600–1500 euron summasta, ja sen maksamalla voi välttyä enemmiltä toimenpiteiltä.

Osa kirjeen saajista on ilmeisesti maksanut korvaussumman oikeusjutun pelossa, mutta osa on ryhtynyt vastaiskuun. Yksi kirjeen saajista julkaisi Facebookissa kuvan kirjeestä, jota hän sanoo kiristykseksi.

Käyttäjä nimeltä Michael Finnberg väittää postauksessaan, että kirjeessä mainitusta elokuvasta hän ei ole koskaan kuullutkaan. Lakitoimisto Hedman Partnersia Finnberg sanoo ”kusetusfirmaksi”.

”Älkää maksako näitä jos teidän kohdalle osuu”, Finnberg kirjoittaa ja antaa samalla ohjeita siitä, miten pitäisi toimia vastaavanlaisten kirjeiden kolahdettua postiluukusta. Ohjeissa linkitetään Suomen Piraattipuolueen laatimalle kiristyskirje.fi-sivustolle.

Finnbergin postausta oli jaettu keskiviikkona aamupäivällä jo yli 800 kertaa, joten asia tuntuu koskettavan monia. Vastaavanlaisia korvausvaatimuksia on lähetetty tuhansia. Ainakin yhtä vahingonkorvausjuttua käsitellään tällä hetkellä markkinaoikeudessa, ja siitä saattaa tulla ennakkotapaus.

Lisää luettavaa