Pirjo Honkasalosta Vinokino-festivaalin suojelija

6.10.2014 13:39

Elokuvaohjaaja Pirjo Honkasalo on lupautunut Vinokino-elokuvafestivaalin suojelijaksi. Honkasalo on 23. kerran järjestettävän Vinokinon ensimmäinen suojelija. Hänen palkittu elokuvansa Betoniyö (2013) esitetään Vinokinon Turun ohjelmistossa lauantaina 25.10.2014. Betoniyö on Suomen virallinen Oscar-ehdokas, ja lisäksi se kilpailee Pohjoismaiden neuvoston palkinnosta sekä European Film Awards -palkintoehdokkuudesta.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin keskittyvän Vinokino-elokuvafestivaalin päätapahtumat järjestetään Turussa 24.–26.10. ja Helsingissä 7.–9.11. Pienimuotoisempia elokuvanäytäntöjä on tänä vuonna myös Jyväskylässä 24.–25.10., Oulussa 25.–26.10. ja Tampereella 30.10.–2.11.

Ohjelmistoon kuuluu Betoniyön lisäksi muun muassa Sveitsin -Oscar ehdokkaaksi valittu fiktiivinen dokumentti The Circle (Der Kreis). Boy Meets Girl -elokuvan transsukupuolinen päähenkilö ylittää sukupuolten ja seksuaalisten suuntautuneisuuksien rajoja. 52 Tuesdays on 16-vuotiaan Billien ja hänen sukupuolenkorjausprosessia läpikäyvän äitinsä tarina.

Kanadalaisen Joe Balassin ohjaamassa Joy! Portrait of a Nun -elokuvassa seurataan hyväntekeväisyydelle omistautunutta nunnayhteisöä, jonka jäsenyys ei edellytä tiettyä sukupuolta tai seksuaalista suuntautumista. Remington And the Curse of the Zombadings puolestaan on filippiiniläinen kauhukomedia, jossa stereotypiat saavat railakkaasti kyytiä transvestiittizombien ja huumorin voimalla.

Linkki: Festivaalin kotisivu

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa