”Poistakaa se Netflixistä!” Seksuaalirikollisesta kertova uutuussarja on saanut katsojat järkyttymään

Rankkaa katsottavaa.

14.4.2022 16:30

Brittiläinen televisiokasvo Jimmy Savile hurmasi katsojat värikkäällä persoonallaan, mutta syytteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä paljastivat hänen pimeän puolensa.

Savile (1926–2011) oli Ison-Britannian ensimmäinen dj-kuuluisuus. Hän juonsi suosittua Top of the Pops -musiikkiohjelmaa 1960-luvulta alkaen parikymmentä vuotta. 1970-luvulla hänellä oli suosittu tv-ohjelma Jim’ll Fix It.

Savile tunnettiin paitsi dj:nä ja juontajana myös hyväntekijänä, joka keräsi yli 40 miljoonaa puntaa sairaaloille ja kouluille. Hän sai Isossa-Britanniassa sen takia useita kunnianosoituksia, ja vuonna 1990 hänet lyötiin ritariksi. Prinssi Philip ja muut kuninkaalliset olivat Savilen hyviä ystäviä.

Savileen kohdistui erilaisia hyväksikäyttöepäilyjä jo hänen eläessään, mutta ne tulivat laajemmin ilmi vasta hänen kuoltuaan vuonna 2011.

Netflixissä juuri ilmestynyt tuore dokumentti Jimmy Savile: A British Horror Story kertoo seksuaalirikolliseksi paljastuneen suosikkijuontajan tarinan.

Dokumenttisarja koostuu kahdesta reilun tunnin mittaisesta jaksosta. Sarjassa kerrotaan, miten Savile pystyi pitämään vuosikymmeniä salassa hirvittävät tekonsa.

Savilen on arveltu syyllistyneen ainakin 450 lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön yli 50 vuoden aikana. Useimmat uhreista olivat tekojen tapahtumahetkellä nuoria tyttöjä.

Jimmy Savile: A British Horror Story on aiheuttanut voimakkaita reaktioita.

Hello!-lehti kertoo, että monet katsojat ovat olleet niin järkyttyneitä, että he ovat vaatineet sarjan poistamista Netflixistä. Jo pelkkä sarjan mainos Netflixin etusivulla on ollut monille liikaa.

Jimmy Savile: A British Horror Story on raskaasta aiheesta huolimatta huolella tehty ja laadukas dokumenttisarja, jossa on onnistuttu välttämään turha sensaatiohakuisuus.

Sarja käy Savilen uran ja elämänvaiheet läpi arkistomateriaalia ja tuoreita haastatteluja käyttäen. Siinä on haastateltu Savilen tunteneita henkilöitä sekä journalisteja, jotka ovat tutkineet Savilen toimia. Sarjassa kuullaan myös Savilen uhreja, jotka kertovat järkyttävistä kokemuksistaan.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa