Poistettu kohtaus muuttaa koko Painajainen Elm Streetillä -elokuvan juonen – Katso video

Wes Cravenin klassinen kauhuleffa Painajainen Elm Streetillä sai ensi-iltansa jo 1984. Elokuva mullisti kauhugenren, ja olipa se myös erään Johnny Deppin valkokangasdebyytti.

Nyt on Yhdysvalloissa julkaistu 5-levyn blu-ray kokoelma, joka sisältää koko elokuvasarjan, mutta siinä ei ole kaikkia elokuvista poistettuja kohtauksia. Vuoden 1996 Elite Entertainmentin julkaisema laserdisc-kokoelma taas sisälsi laajan kattauksen leikattuja kohtauksia, ja siitä löytyy myös eräs kohtaus, joka muuttaa koko elokuvasarjan juonen. Ilmeisesti kohtaus löydettiin joltain vhs-keräilykopiolta, mutta kadotettiin taas useiksi vuosiksi.

Kaikki tietävätkin elokuvien taustatarinan? Freddy Kruegerin taustat selviävät, kun Nancy Thompson ja tämän äiti Marge käyvät kotinsa kellarissa keskustelun siitä kuinka Elm Streetin vanhemmat ottivat lain omiin käsiinsä ja tappoivat Freddyn. Marge näyttää kohtauksessa Freddyn kuuluisan partaveitsihansikkaan Nancylle, jonka jälkeen leikataan puhelinkeskusteluun Nancyn ja Glenin välillä.

Alkujaan tämä keskustelukohtaus oli pidempi ja eräs tärkeä osanen jäi leikkaushuoneen lattialle. Hieman ennen kuin Marge näyttää hansikkaan Nancylle, tämä kertoo, että Freddy oli jo vuosikausia aiemmin tappanut Nancyn sisaruksen. Saman Freddy oli tehnyt myös Glenin, Rodin ja Tinan sisaruksille.

”Et ollut aina ainoa lapsi”, Marge kertoo.

Leikattu kohtaus selittää, miksi Marge ja Donald osallistuivat Freddyn lynkkaukseen, ja antaa syvemmän merkityksen Nancyn ja Freddyn taistelulle. Nancy ei ainoastaan yrittänyt selviytyä vaan myös kostaa.

Tässäpä todellinen elokuvan juonen muuttava paljastus. Katso kohtaus alta.

YouTube video

Lähde: Bloody Disgusting

Aiheeseen liittyvät jutut