Postia pappi Jaakobille pääsi Espanjan elokuvateattereihin

7.1.2011 16:16

Klaus Härön ohjaama Postia pappi Jaakobille sai Espanjassa suomalaiselle elokuvalle harvinaisen teatterilevityksen. Elokuva avasi Espanjassa 12 kopiolla 5.1.2011 ja lisäkopioista neuvotellaan jo. Ensi-iltapaikkakuntia olivat mm. Madrid, Barcelona, Valencia, Bilbao, Valladolid, Vitoria ja San Sebastian.

”Postia pappi Jaakobille on ajaton elokuva, joka mahdollistaa teatteri ensi-illat ympäri maailmaa, vaikka Suomen ensi-illasta on kulunut jo lähes kaksi vuotta”, kommentoi elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa.

Postia pappi Jaakobille on ollut teatterilevityksessä aiemmin mm. Yhdysvalloissa, Japanissa, Taiwanissa ja Slovakiassa. Elokuvalle neuvotellaan teatterilevitystä myös mm. Saksaan, Italiaan, Australiaan ja Ranskaan.

Postia pappi Jaakobille on voittanut lukuisia palkintoja elokuvafestivaaleilla ympäri maailmaa; mm. pääpalkinnon Mannheim-Heidelbergin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Saksassa, pääpalkinnon sekä parhaan käsikirjoituksen palkinnon Kairon kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla ja parhaan ohjauksen palkinnon Tallinnan elokuvafestivaaleilla. Dani Strömbäckin elokuvaan säveltämä musiikki valittiin Göteborgin filmifestivaaleilla 6.2.2010 pohjoismaiden parhaaksi elokuvamusiikiksi vuonna 2009. Postia pappi Jaakobille palkittiin tammikuussa myös neljällä Jussi-patsaalla: Paras elokuva, ohjaus, miespääosa ja musiikki. Yhteensä Postia pappi Jaakobille on voittanut 22 erilaista palkintoa viidessä eri maanosassa. Suomessa elokuvan on nähnyt lähes 100 000 katsojaa.

Lisää luettavaa