Presidentti Obama myönsi Al Pacinolle vihdoinkin kauan odotetun kunnian

Legenda on saanut odottaa palkintoa muita aikalaisiansa pitempään.

28.6.2016 11:30

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ilmoitti keille myöntää presidenttiytensä viimeiset Kennedy Center Honors -palkinnot, jotka annetaan Yhdyvaltoja muokanneille taiteilijoille.

Tänä vuonna kunnian saavat näyttelijä Al Pacinon lisäksi muusikkot James Taylor ja Mavis Staples, rockyhtye Eagles, pianisti Martha Argerich. Kennedy Center Honors -palkintoa on myönnetty jo vuodesta 1978 edesmenneen yhdysvaltain presidentin John F. Kennedyn mukaan.

Yleisesti on herättänyt hämmennystä, että Pacino saa kunnian vasta nyt. Hänen aikalaisensa, kuten Jack Nicholson, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Warren Beatty ja Robert Redford ovat saaneet palkinnon jo, moni jopa kauan sitten. Pacino joutui odottamaan myös ensimmäistä Oscariaan kauemmin kuin muut, hän sai esimerkiksi De Niro-Nicholson-Hoffman -kombosta palkinnon viimeisenä, vuonna 1993 elokuvasta Naisen tuoksu.

Edellä mainitun elokuvan lisäksi Pacinon ura on ollut enemmän kuin huikea. Hän teki läpimurtonsa Kummisetä -elokuvissa, jonka jälkeen hänet on nähty mitä erilaisimmissa rooleissa. Hikinen iltapäivä, Serpico, Heat ja Scarface ovat vain muutama hieno esimerkki. Uutisesta kertoi mm. Variety.

Seremonia pidetään joulukuun 4. päivä.

Kuva elokuvasta Heat.

(Episodi/JR)

Lisää luettavaa