Quentin Tarantino raivosi ja kiukutteli mutta leffaprojekti ei pysähtynyt

Kurt Russell nähdään Quentin Tarantinon palkkionmetsästäjänä elokuvassa The Hateful Eight, joka on tulossa teattereihin ensi vuoden alussa. Muhkeat mursunviikset rooliaan varten kasvattanut Russell on yksi kahdeksasta pahiksesta, jotka pakenevat hurjaa lumimyrskyä vuoristomajaan Wyomingissa.

Kahdeksan vihulaisen joukkoon kuuluu lainsuojaton (Jennifer Jason Leigh), cowboy (Michael Madsen), pyöveli (Tim Roth), eläköitynyt kenraali (Bruce Dern) ja ”meksikolainen” (Damian Bichir).

Vaikka The Hateful Eight sijoittuu Tarantinon Django Unchained -elokuvan aikakauteen Amerikan sisällissodan jälkeen, länkkäri muistuttaa enemmän ohjaajan Reservoir Dogsia, jossa samaan huoneeseen joutuneet miehet eivät voi luottaa toisiinsa. Kenties tämän yhdistävän tekijän takia Reservoir Dogs -näyttelijät Madsen ja Roth ovat mukana myös uudessa länkkärissä.

The Hateful Eight jäi melkein tekemättä, kun käsikirjoitus vuoti internetiin tammikuussa 2014. Tarantino aloitti noitavainon petturia vastaan, sillä hän oli antanut vain kuusi kappaletta käsikirjoituksia kotinsa seinien ulkopuolelle. Jahti ei tuottanut tulosta, ja ohjaaja uhkasi hyllyttää elokuvan. Hän kuitenkin muutti käsikirjoitusta ja kehitti siihen aivan erilaisen lopun. Kuvaukset käynnistyivät tämän vuoden tammikuussa Coloradossa.

– Vaikka raivosin ja kiukuttelin vuodon takia, jatkoin käsikirjoituksen muokkaamista, sillä ensimmäisessä versiossa kaikki palaset eivät olleet vielä kohdallaan. Kuvasimme kolmannen version, joten loppujen lopuksi prosessiini ei tullut suurta muutosta. Koko tapaus vain sai enemmän julkisuutta kuin olisin halunnut, kertoo Tarantino Comic-Conissa San Diegossa.

Johanna Juntunen

Aiheeseen liittyvät jutut