Quentin Tarantino selventää kohukommenttiaan – ei ole edes nähnyt ”lyttäämäänsä” elokuvaa

Quentin Tarantino herätti kohun internetissä ilmoitettuaan, että Ava Duvernayn palkittu ja pidetty Selma olisi Oscarin sijaan ansainnut pikemminkin Emmy-palkinnon, pistäen koko elokuvan suoraan televisioelokuvien kategoriaan.

Kohun noustua Tarantino lähetti kuitenkin toimittaja Anne Thompsonille Facebook-viestin, jossa kertoi tulleensa väärin lainatuksi. Itse asiassa Tarantino ei ole edes nähnyt koko elokuvaa.

”En ole edes nähnyt Selmaa. Jos katsos artikkelia, se oli Bret (Easton Ellis), joka puhui Selmasta, en minä. Sanoin sen ansainneen Emmyn, mutta kun sanoin sen, se oli pikemminkin kysymys. Se tarkoitti käytännössä ”eli se on niin kuin televisioelokuva?”, jonka sekä minä että Bret ymmärsimme, sillä kasvoimme saman TV-sukupolven aikana, eikä tarkoituksena ollut dumata ketään”, Tarantino selventää.

Suulas ohjaaja nimeää tämän jälkeen joitain mielestään hienoja 1970-1980-lukujen televisioelokuvia, joiden joukkoon hän ylpeänä laittaisi omat työnsä.

”Joka tapauksessa, en ole nähnyt sitä. Näyttääkö se 70-luvun TV-elokuvalta? Kyllä. Toimiiko se kuin sellainen, sitä en tiedä, sillä en ole nähnyt sitä.”

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut