Räävitön brittisarja teki paluun – domina piiskaa poliitikkoa ja presidentti paljastaa suolensa sisällön

Iso levittäjä jänisti tarttua tilaisuuteen.

8.10.2020 08:01

Pitkälti yli pari vuosikymmentä sitten myös Suomessa esitetty satiirisarja Sylkiäiset (Spitting Image) on tullut takaisin. Sarja marssitti alkuaikoinaan ruutuihin mm. Britannian silloisen pääministeri Margaret Thatcherin ja Yhdysvaltain presidenttinä olleen Ronald Reaganin irvikuvamaiset nukkeversiot. Päivitetyssä versiossa huumoria revitään mm. pääministeri Boris Johnsonista, Meghan Marklesta ja presidentti Donald Trumpista.

Yhdysvalloissa sarjan esittäminen oli kompastua levittäjän puuttumiseen. Spitting Image ei tunnetusti kohtele kohteitaan hellästi. Kuminaamaisten nukkejen avulla sarjassa on voitu toteuttaa myös asioita, joihin näyttelijät eivät ehkä suostuisi. Esim. nyt sarjassa nähdään tunnettu poliitikko harrastamassa sadomasokistisia leikkejä dominan kanssa. Presidentti Trumpin nukkeversio puolestaan suoltaa presidentillisiä somepäivityksiään suoraan suolestaan.

Sarjan oli tarkoitus tulla NBC:n levitettäväksi. NBC tavoittaa keskimäärin yli 228 miljoonaa amerikkalaiskatsojaa päivittäin. Se veti ohjelman tarjonnastaan vain viikkoja ennen aiottua ensiesitystä, sarjan tuottaja Jon Thodayn mukaan arkailtuaan sisällön rääviyttä. Näin ollen hupisarjalle etsittiin muu julkaisuväylä.

Spitting Imagen paluu on otettu jo niin hyvin vastaan, että päivitettyä sarjaa on tilattu myös toinen tuotantokausi. Suomessa se ei tällä hetkellä ole varsinaisesti nähtävissä, joskin satiirisarjan ensimmäisen jakson voi katsoa esim. Youtubessa.


Lähde: Deadline

Lisää luettavaa