Rakkautta & Anarkiaa – päivä 2: The Secret of Kells sai salin täyteen

17.9.2010 21:09

Ihan alkuun täytyy kertoa, että ensimmäisen päivän tekstissä jäi auki kuka avajaisissa paikalla ollut australialainen heppu on. Nyt on nimi tiedossa, hän on Dave Edwardz. Miekkonen on tullut Suomeen R&A-festareille voitettuaan elokuvakilpailun, jonka palkintona oli matka jollekin eurooppalaiselle elokuvafestarille.

Mutta nyt tähän päivään. Kello 16 alkaen oli tiedossa kymmenen eri elokuvan näytökset. Itse valitsin Vihreän Saaren Tarinoita teemaan kuuluvan The Secret of Kellsin. Vaikka valinnanvaraa oli runsaasti, esitettiin elokuva melkein täydelle salille. Siellä täällä näkyi vapaita paikkoja, muttei montaa. Itselle tämä oli ensikosketus Kinopalatsiin ja olin kyllä pikkasen hukassa, koska saleja oli niin monessa kerroksessa.

The Secret of Kells oli oikein hurmaavaa kokemus. Kyseessä on animaatio, joka liittyy yhteen maailman vanhimmista kirjoista, The Book of Kellsiin. Kirja on myös Irlannin kansallisylpeys. Pääosassa on nuori poika Brendan, joka elelee Kellsin munkkiluostarissa setänsä huollettavana. Kellsiä ympäröi muuri, jolla sitä koetetaan suojella viikingeiltä. Brendan kuitenkin karkaa muurissa olevasta raosta ulkomaailmaan, josta häntä on peloteltu, ja kohtaa läheisen metsän metsänhengen. Ei juonesta sen enempää, enemmin kannattaa mennä katsomaan itse elokuva.

Äänirooleissa on muun muassa Brendan Gleeson. Hänen tultua ääneen ensimmäisen kerran, minulta meni hetki siihen, että mietin kuka ihme on tuon äänen takana. Ja sitten mieleeni iskostui kuva Villisilmä Vauhkomielestä, eli yhdestä Harry Potter -hahmosta, jota Gleeson näyttelee. Onneksi tämä tuli mieleen nopeasti, muuten huomio olisi saattanut kiinnittyä liikaa ääninäyttelijän miettimiseen.

Elokuvan loputtua mielessäni soi Stam1nan Muuri-biisi. Liekkö asiaan vaikuttanut Kellsiä ympäröinyt muuri. Ensimmäinen elokuvavalinta tuntui osuvan nappiin, toivottavasti osuvat muutkin.

Kirjoittaja on Episodin toimitusharjoittelija

Lisää luettavaa