Rankan huumedokumentin tekijä palkittiin – Miia Haavisto on vuoden elokuvatuottaja

Perusteluissa tuotiin esiin myös Haaviston moninaiset roolit niin rahoittajana, tuottajana, yrittäjänä kuin professorina.

12.1.2022 12:06

Vuoden elokuvatuottajaksi 2021 on valittu Miia Haavisto tuottamastaan dokumenttielokuvasta Lost Boys. Palkinto luovutettiin 10.1.2022.

Valinnasta äänesti tuottajien yhdistys Audiovisual Producers Finland, jonka jäsenet kuvailivat kollegaansa pelottomaksi ja monipuoliseksi tuottajaksi sekä taiteellisesti kunnianhimoiseksi tienraivaajaksi.

Perusteluissa tuotiin esiin myös Haaviston moninaiset roolit niin rahoittajana, tuottajana, yrittäjänä kuin professorina. Kollegat ovat vaikuttuneina seuranneet Miian uran lisäksi myös tuotantoyhtiö Tekele Productionsin perustamista ja sen saamaa jalansijaa alalla.

”Miia tuottaa edelleen Suomen kiinnostavimpia lyhytelokuvia, dokumenttielokuvia, uusien sekä kokeneiden tekijöiden pitkiä näytelmäelokuvia ja pian myös kansainvälisiä sarjoja. Lost Boys oli synkästä tarinastaan huolimatta valonpilkahdus koronavuosien kurittamissa elokuvateattereissa ja jää osaksi suomalaisen dokumenttielokuvan historiaa,” todettiin perusteluissa.

Lost Boys -elokuvaa kollegat kuvailivat rohkeaksi ja uniikiksi teokseksi. Elokuva sai ensi-iltansa 25.9.2020, ja koronarajoituksista huolimatta se on noussut yhdeksi katsotuimmista kotimaisista dokumenttielokuvista ohittaen myös edeltäjänsä Reindeerspottingin.

“On hienoa saada tällainen yllätystunnustus tuottajakollegoilta. Kiitos! Tuottajien verkosto on tässä merkillisessä työssä minulle valtava voimavara ammatillisesti ja henkilökohtaisesti”, Miia kiitteli kollegoitaan.

Lost Boys -elokuva oli minulle teoksena monella tavalla eräänlainen vedenjakaja ja kasvun paikka. Se, että suuri yleisö löysi tämän monella tavalla vaativan teoksen keskellä alalle vaikeaa korona-aikaa oli ihmeellistä.”

Jäsenäänestyksessä otettiin huomioon elokuvat, jotka ovat saaneet elokuvateatteriensi-iltansa 1.9.2020–31.8.2021 välisenä aikana.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia