Rendel-ohjaaja teki The Rasmukselle musiikkivideon mutta hakkaa mieluummin halkoja kuin tekee lisää elokuvia

Rendel 2 pitänee unohtaa – ainakin Jesse Haajan ohjaamana.

16.2.2022 17:31

Ohjaaja Jesse Haaja teki jäähyväisohjauksenaan The Rasmuksen kappaleen Jezebielin virallisen musiikkivideon. Kappale on UMK-ehdokkaana.

Haaja tunnetaan kotimaisesta supersankarielokuvasta Rendel, jolle hän oli tekemässä jatkoakin, mutta koronaepidemian puhjettua tuotanto meni jäihin.

Mikkeliläinen ohjaaja on viettänyt jo toista vuotta hiljaiseloa vuoroviikoin Mikkelissä ja Helsingissä keskittyen mainostoimistonsa vetämiseen.

Haaja kertoo, että musiikkivideo on todennäköisesti hänen viimeinen ohjauksensa.

– Pari vuotta sitten lupasin itselleni ja perheelleni, että jään filmialalta kokonaan pois ja että muutenkin otan vähän etäisyyttä kaikkeen julkiseen työhön. The Rasmuksen solisti Lauri sitten soitti viime syksynä ja kertoi, että olisi aika kova biisi tulossa ja bändi haluaa minut ohjaamaan sille videon. Hetken aikaa siinä keskusteltiin ideoista mitä bändi oli jo pohtinut ja pyysin Lauria laittamaan mulle biisin. Siinä vaiheessa kun molemmat tyttäreni tanssivat olohuoneessa ja lauloivat kertsiä, niin eihän siinä auttanut kuin ottaa homma vastaan, naureskelee Haaja.

Haaja ohjasi The Rasmukselle Wonderman-musiikkivideon vuonna 2016, joten porukka oli tuttu lukuun ottamatta bändin uutta kitaristia.

– Kun Lauri kertoi, että bändille on tulossa uusi kitaristi ja että se on Tik-Takin Emppu, niin tuli vähän sellainen ”no tottakai se on” fiilis. Nyt kun on nähnyt sen kokoonpanon useampaan kertaan, niin on ollut huimaa nähdä miten hyvä kemia niillä on. Emppu tekee bändille hyvää!

Mikkeliläinen ohjaaja kertoo mieluummin hakkaavansa kotonaan halkoja kuin tekevänsä elokuvia.

– Elokuva-ala yksinkertaisesti söi niin paljon aikaa ja sielua, että päätin olla antamatta sille enää yhtään enempää. Koin että piti valita, haluanko olla lapsilleni ja itselleni läsnä vai jatkanko sitä oravanpyörää, joka poltti kynttilöitä kaikista mahdollisista päistä.

Katso The Rasmuksen uusi video alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia